Beboerne, der skal flytte fra Bentesvej senest 1. juni næste år på grund af nedrivning af tre blokke, kan alligevel godt søge frit i alle boligafdelinger i Aarhus.
De har ellers fået et papir sammen med deres opsigelse, hvor der står, at de ikke kan genhuses i 33 aarhusianske boligafdelinger, hvor der enten er kombineret udlejning eller fleksibel udlejning.
Men det papir "kan de godt krølle sammen", sagde borgmester Jacob Bundsgaard (S) for rullende tv-kamera, da TV2 Østjylland tog sagen op. En beboer på Bentesvej, Rabah Hamad, stod frem og følte sig sortlistet, fordi der er så mange steder, at han og andre beboere var "uønskede". 
Hverken borgmesteren eller Helle Hansen, konktaktperson i Gellerupparkens bestyrelse, vidste umiddelbart, hvordan det var kommet ind i opsigelsen, at beboerne ikke kan genhuses i listens 33 andre boligafdelinger.
Kommunens betingelse
I papiret står det ellers, at det var kommunens betingelse:
"… har Aarhus kommune betinget sig, at der ikke sker genhusning i afdelinger, som er socialt udsatte (omfattet af kombineret udlejning), eller afdelinger, som på sigt risikerer at blev socialt udsatte (omfattet af fleksibel udlejning)."
Den formulering er så gået videre i opsigelsen, som Brabrand Boligforening har sendt til lejerne i de 196 lejemål.
Da borgmesteren så papiret, tog han en hurtig beslutning om, at det papir kan beboerne godt krølle sammen, og de er altså berettigede til at få en erstatningsbolig hvor som helst der er ledige lejligheder.

Godt tilfreds
Den beslutning er Helle Hansen godt tilfreds med:
"Det er jo en ekstraordinær situation for beboerne, som bliver pålagt at flytte væk fra deres bolig. Det er rimeligt, at de kan søge bolig i Skovgårdsparken, Søvangen eller andre steder, hvor de måske har familie. Brevet har heller ikke taget hensyn til, om beboerne er på kontanthjælp eller ej, og det blander udlejningskriterierne sammen," siger Helle Hansen. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.