En stor drøm er gået i opfyldelse for Cirkus Tværs og for mange andre i Gellerup. Cirkusartisterne udvider ved at få brugsret til Gellerupscenens lokaler, som har stået ret ubenyttet hen efter, at Gellerupscenen mistede sit kommunale tilskud. Samtidig skal stedet kunne lånes ud til andre og blive til en ”byggerodsoase”.
Gellerupscenen skifter navn til ”A-Toget – Scenen i Gellerup” – inspireret af New Yorks tværgående tog, som tager alle med.
A-Toget indvies officielt ved en fest mandag den 24. juni. Programmet er:

  • Kl. 18.30 Velkomst ved borgmester Jacob Bundsgaard
  • Kl. 19 Underholdning på scenen
  • Kl. 21 Tak for i dag.

Lokalerne ejes af Aarhus Kommune, og Gellerupsekretariatet har fået støtte fra Gellerup Kulturmidler til at overdrage driften resten af 2013 – eller indtil der forhåbentlig kommer en mere varig aftale for brug af de gode lokaler.
Lån lokaler og scene
Det betyder, at foreninger og arrangører kan låne eller leje A-Toget til en lav leje – stort set kun svarende til driftsomkostningerne plus lyd og lys. Man henvender sig til Pia Katballe Sørensen i Gellerupsekretariatet på pks@aarhus.dk, hvis man vil låne ’toget’.

Cirkus Tværs har den daglige brugsret, men aftalen går på, at andre kan låne scenen to weekender og to hverdagsaftener pr. måned.
I øvrigt kan selve scenens løse moduler også lånes ud, dvs. flyttes til andre arrangementer rundt i Gellerup. Også her kontakter man Pia Katballe.
Træls med tom scene
Lige siden Gellerupscenen mistede det kommunale tilskud og derefter måtte flytte til et projektkontor på Godsbanen, har cirkusdirektør Trille Lucassen en ærgret sig.
"Det var jo træls, at scenen skulle stå tom, og vi mistede også muligheden for at bruge den lille øvesal, så vi fik faktisk mindre plads. Jeg har kæmpet siden sidste sommer for at kunne bruge scenen, og nu har vi forhandlet med kommunen," siger hun.
"Vi får mulighed for at arbejde i flere lokaler samtidig. Det er ret nødvendigt, når vi ofte er 50 børn på gulvet. Vi får mulighed for at udvikle vores samarbejde med andre foreninger, eksempelvis Jafra-danserne, og vi kan vise store forestillinger," oplyser hun.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.