At komme på lejrtur er noget helt særligt. Det at få lov til at være sammen med andre børn og voksne i nogle døgn og dyrke en sport sammen giver en helt andet fælleskab end i det daglige.
Khalid Abdi og Sabriin Mohamed fra Toveshøj er på andet år medlemmer af Århus Shuri-ryu Karate som ligger i Aarhus midtby. Den 28. juni tager de med på deres første lejrtur sammen med 30 børn og 9 voksne trænere og forældre.
Turen til ”Skovhuset” nord for Galten er arrangeret af Camilla Fabricius, en af de daglige trænere i en lille karateklub.
Programmet starter allerede ved ankomsten fredag aften: på med ”Gi” dragten og der bliver dyrket karate ude på græsplanen inden aftensmaden. Træningen fortsætter efter spisning af madpakker, og her med skoven som træningsplads. Aften slutter af med en film og kage.
Træning hele dagen
På morgenprogrammet kl. 7 står der løbetræning og så morgenmad for igen komme i ”Gi”-dragten for dagens træning der fortsætter helt frem til aftensmaden, og efter aftensmaden forsatte træningen til det igen var hygge med film i den store sal med popcorn og kage.
”Gi” kaldes den dragt børnene har på og hører til kampsporten karate, med dragen – gi tilhører et bælte, hvidt, gult, blå, sort.
Næsten al træning foregår under åben himmel på græsplanen eller inde i skoven. Træningen er hård, men sjovt ser det ud, når alle 30 børn løber ned i skoven i bare tæer (sporten udøves med bare tæer) og danser nærmest rundt i frygt for at træde på en skovsnegl.
Karateklubbens grundlægger, mester og chefinstruktør Vitus Bilking, gæster lejren og træner holdene og dømte nogle kampe, hvor han giver gode råd til, hvordan man dyrker karate.
”Gi”-dragten bliver flittigt brugt i denne weekend i de skulle have den på og af og her af skal den lægges pænt sammen i mellem træningspasserne.
Uhyggeligt!
Natløbet er aflyst – tror de! De bliver vækket kl. 23.40, og så ud til de fem poster med forskellige opgaver og mødes de af trommerytmer, grin fra en heks, som stod ved nogle fakler, nogle tvillinge-trolde, der lister og råber BU!! Til børnene store forskrækkelse, men også glæde.
Søndag et hurtigt morgenløb, morgenmad og lidt træning – og så hjemad til Toveshøj, trætte men fremfor alt glade. Glade for de nye venner de har fået og som de ser frem til at møde igen til træning i august.
Om de vil tage på lejer igen i 2014? Sagde Khalid: Næste år vil jeg igen med på karatelejr, men jeg skal sove en hel uge forinden.
Sabriin og Khalid var helt enige: vi skal på lejr igen næste år!
Læs mere på: www.shurite.dk
Har dit barn fripas? Så kan du bruge det her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.