Der har været sundhedsuge overalt i Verden – også i Gellerup.  Det er blevet markeret med arrangementer i Globus1 og i Sundhedscafeen i Laden, hvor beboer og viceborgmester Rabih Azad-Ahmad kom forbi for at støtte initiativet.
På grund af vejret har Sundhedscafeerne valgt at slæbe en vogn udenfor på stien foran Laden. Det skal vise sig at være en god idé, da flere mænd så får øje på arrangementet og kigger forbi. I dag kunne man få målt sin vægt, fedtprocent, blodtryk, blodsukker og få en opgørelse over ens "kropsalder".
Rabih Azad-Ahmad får den store tur, han er i form og har gode tal. Han forklarer, at han selv gør en del for at holde sig sund.
Han svømmer et par gange om ugen, spiser ikke hvidt brød og skærer nogle af de ting fra, som han ved er usundt. Han vil gerne opfordre mændene i området til at dyrke mere motion og leve sundere:
”Det er nogle gange svært for folk, som ikke har så meget overskud i hverdagen at leve sundt, men hvis man kan komme til det, hjælper det både på deres helbred og humør,” forklarer Rabih Azad-Ahmad.
Folk skal begynde at cykle
Rabih Azad-Ahmad mener, at cykling er en af de bedste motionsformer, men at der er en del problemer med at have en cykel i Gellerup. Man kan ikke have sine cykler stående i fred udenfor bygningerne, da der nogle gange bliver begået hærværk på dem.
Der har været snak om at lave nogle cykelskure, så cyklerne kan stå i fred, men foreløbigt er det ikke blevet til noget, og det er besværligt, hvis man skal slæbe cyklen op i lejligheden eller ned i kælderen.
Rabih Azad-Ahmad siger, at han også nogle gange cykler med sine børn, men han bruger det ikke så meget til transportmiddel.
”Jeg vil alligevel opfordre beboerne til at cykle, fordi det både er godt for miljøet og samtidigt sundt,” pointerer han.
Derfor er han glad for de initiativer, som er taget i Gellerup til at lære kvinder at cykle.
Åbent i sommerferien
Det er ikke kun i sundhedsugen, hvor man kan komme forbi og få målt sit helbred og få en snak om sundhed, vægttab og måske rygestop.
Helle Dybdal Jensen, projektleder i Sundhedscafeen, fortæller, at selvom sundhedscafeen holder ferie, kan man alligevel komme forbi, da Agnes Pärn, som læser Sundhed og Ernæring på VIA, vil være til rådighed om onsdagen mellem 13. – 15.30. Der er alle velkomne til at blive vejet og stille spørgsmål om sundhed og ernæring.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.