17 danske og internationale teams har meldt sig på banen som ansøgere til at blive prækvalificeret til at indrette pladser og bypark i Gellerup.
Hovedparten af ansøgerne er danske, men en håndfuld internationale arkitektfirmaer er også faldet for opgaven med at binde byrummet i Gellerup – pladserne, parkerne – eller kort sagt – ”gulvtæppet mellem blokkene” – sammen i et attraktivt og dynamisk byrum. Kravet er, at byrymmet med aktiviteter og faciliteter ikke bare skal være for bydelens beboere, men også hele byens borgere.
1. juli var sidste frist for arkitekter og byplanudviklere til at byde ind på opgaven, som er en del af Helhedsplanen. Bag Helhedsplanen står Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening i fællesskab. Det aktuelle projekt er støttet af Realdania.

Stærkt og bredt ansøgerfelt

Det er et stærkt og bredt sammensat ansøgerfelt, der alle har erfaring med andre projekter, hvor der også har været fokus på landskabsarkitektur, bæredygtighed, procesledelse og beboerinddragelse.

Det skriver Gellerupsekretariatet i en pressemeddelelse og nævner også, at det borger for en høj kvalitet i den kommende konkurrencefase.
Fem teams indstilles i august
Henover sommeren vil Team Rambøll/Pluskontoret som bygherrerådgivere på projektet vurdere ansøgningerne og i august indstille fem teams, som Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune udvælger til at gå videre i den egentlige arkitektkonkurrence.
Til efterår eller vinter afgøres vinderen, så vinderprojektet kan offentliggøres i starten af 2014.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.