I kælderen på Tovshøjskolen i Gellerup ligger et gymnastiklokale. Midt i rummet står en boksering i røde, blå og hvide farver. Rundt om ringen løber unge drenge med svingende arme og løftede knæ. Ved siden af ligger træningsmåtter spredt ud på gulvet, og tunge vægte står på stativer langs væggen. Lokalet tilhører Aarhus Boxing.
På trappen sidder 15-årige Mahmoud Jabor, som i foråret blev Danmarksmester i vægtklassen fluevægt. Han sidder sammen med den 16-årige letvægtsbokser og kammerat Mohammad Abdallah, som har vundet sølv ved DM. Begge drenge bor i Gellerup og træner i gennemsnit 16-18 timer om ugen.
Den udfordrende træning motiverer dem. Den bedste bokser er den, der træner hårdest, ved de. Bokserne følger en struktureret træningsplan, så de "topper", når de skal i kamp. For det at stå overfor en modstander er noget helt særligt for drengene: "Man får et adrenalinkick," siger Mohammad Abdallah.
Afrikansk eller tysk – alle er venner
Under opvarmningen taler bokserne med hinanden på flydende århusiansk. Trods aldersforskelle og de mange etniciteter, der tæller alt lige fra afrikansk til tysk baggrund, er de alle venner. De har netop den egenskab tilfælles, som træner Gunnar Berg udtrykker: "Enten er du elitebokser eller også er du ikke."
Efter opvarmningen blæser træneren i fløjten, og hans begynder aftenens træning. Det blå gulv knirker under kæmpernes små, men hurtige bevægelser.
Træner Berg fortæller, at 80 procent af klubbens boksere er fra Gellerup. "Hvor mange af jer er perler?" råber han pludselig. Bokserne trækker på smilebåndet, hvorefter to-tre stykker rækker hånden op. De kender naturligvis "kæleordet" for nydanskere. Tonen i klubben er hård, men respekten mellem bokser og træner er tydelig. "Drengene ved godt, at der kun er en chef, og det er mig," afslutter Gunnar Berg med et glimt i øjet.
Boksning er en livsstil
For 27-årige Stephan Alms er boksning mere end blot en sport. Alms har bokset, siden han var 12 år gammel, og mener, at det har formet ham som person: "Det er mit liv. Det er en del af mig. Det jeg lærer i ringen, kan jeg også bruge udenfor."
Med alderen er Alms blevet bevidst om den indflydelse, som hans succes har på sine yngre boksekammerater: "At være et godt forbillede er vigtigt."
Aarhus Boxing har gennem tiden trænet mange, som i dag er forbilleder. Som Diana Nadim og Mohammad Sadik, der inspirerer drengene i klubben til at have høje ambitioner for fremtiden. Mohammad Abdallah udtaler: "Jeg ved, at jeg kan blive den bedste."
www.aarhusboxing.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.