Den gamle By får lov til at fortsætte med at samarbejde med Gellerup-beboerne om fortællingerne. Kulturarvsstyrelsen har netop bevilget en lille halv million kroner til museet, som vil forstærke samarbejdet med Gellerup Museum og beboerne.
Projektet det næste års tid hedder "Gellerup in charge – Lokale beboere tager ansvar for egen historie og bygger bro til omverdenen". Danielle Guldmann Sekwati fra projektet fortæller, at det kommende projekt blandt andet skal uddanne byguides:
"Lokale  beboere skal uddannes til at fungere som lokale byguides. De lokale byguides får mulighed for at arbejde og blive booket til rundvisninger, undervisning om lokale område etc. på den måde kan livet i Gellerup blive formidlet af beboerne selv."
Hun nævner også, at børn og unge får muligheden for at komme med i en museumsklub, som skal løbe over det næste år. Her skal Gellerup Museum og Den gamle By samarbejde om en museumsklub, hvor børn og unge skal lave aktiviteter, rundt i Århus og Danmark og se på historisk og kulturelt interessante ting.
Med i den nye bevilling er en "Gellerup-weekend", hvor forskellige kulturelle tilbud fra Gellerupkommer ind til byen, så folk fra resten af Århus kan se Gellerups mangfoldighed. Det bliver en mulighed for Århus og Gellerup og mødes.

Det arbejde, som Danielle Sekwati og Raida El Kaatib har stået for i fortælle-projektet, skal også finde sin afslutning. Indsamlingen af lokale fortællinger sideløbende og meningen er, at der skal være en udstilling i Den gamle By om Gellerups liv. Det bliver i forbindelse med Gellerup-weekenden.
"Der vil også komme en udstilling på Gellerup Bibliotek i løbet af september, og der vil starte et fotohold op efter sommerferien. Her mangler vi nogle unge og voksne til at deltage. Her skal de lære at formidle igennem brugen af billeder og ved at bruge forskellige sociale medier," siger Danielle

Hun vil gerne høre fra folk, der er interesserede i de forskellige delprojekter eller som kan bidrage med underholdning til Gellerup-weekenden.
De kan kontakte Danielle på dgs@dengamleby.dk eller på 41850861.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.