Projektkoordinator Danielle Guldmann Sekwati har skrevet denne kommentar om Den Gamle Bys fortælleudstilling i Gellerup, som åbnede i lørdags:
For godt et år siden kom jeg til Gellerup. Jeg skulle lave et lokalhistorisk projekt for Den Gamle By. Den Gamle By forbindes ikke normalt med et museum, der arbejder ude i lokale områder, men det er nu blevet anderledes.
Siden 2011 har Den Gamle By været lokalmuseum for Aarhus og omegn. Min opgave er derfor at give jer beboere et sted, hvor I kan dele fortællinger fra jeres liv og hverdag med resten af Århus og Danmark.
Nogle af jer har i begyndelsen spurgt: Hvorfor os? Hvorfor ikke Risskov eller et andet område? Nogle har også haft den erfaring, når projekter kommer til udefra, så handler det om at se på forskelle og etnicitet
Forandringer vil påvirke
For Den Gamle By handler det om noget helt andet. Gellerup/Toveshøj blev valgt, fordi området i de næste mange år vil opleve store forandringer. Det er vigtigt, at vi i fælleskab får dem dokumenteret, for de vil påvirke både Gellerups fysiske fremtoning og jeres hverdag. Projektet handler derfor om, hvordan jeres drømme, jeres frygt og forventninger i jeres dagligdag bliver dokumenteret og tilgængelige for andre.
Måske kender I museer som steder, der fortæller jer om et emne, som I kan komme og kigge på. Men her har vi vendt det om: I har fået frie hænder og har kunnet bestemme fortællingernes form og indhold. For det er jer, der bor i området, der er eksperterne. I ved mest om jeres eget liv og det sted I bor. I tog udfordringen til jer – og det har simpelthen været fantastisk!
Det er der kommet rigtig mange gode fortællinger ud af, og nogle af dem kan I se på Gellerup Bibliotek frem til 23. oktober.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.