Fredag aften i efterårsferien var der fuld gang i fodboldkampene i Globus1 og hallen var fuld af drenge i alle aldre. Men midt i alle fodboldfestlighederne skilte én pige sig ud.
En pige, der var blevet lokket til under et noget tynd påskud om at skulle til møde – en fredag aften kl. 18.00… Men Nadia Helmy Ahmed havde selvfølgelig sagt ja, for hun er altid klar til at byde ind.
Den rigtige årsag til at Nadia skulle komme til Globus1 var, at hun af medarbejdere og beboere i Gellerupparken/Toveshøj var valgt til kvartalets ildjæl.
Utrættelig ildsjæl
Nadia er en lokal utrættelig ilsdjæl, som har spillet en hovedrolle i kampen for at sikre, at vi i Gellerup og Toveshøj har et boksemiljø, som vi kan være stolte af, og som giver mange unge nye muligheder og oplevelser gennem boksningen.
Brabrand Bokseklub var truet af lukning for et par år siden. Nadia hoppede lige ud i den vanskeligste af alle opgaver i en kriseramt forening. Hun tog kassererposten!
Det blev en svær tid, hvor det blev et spørgsmål om liv eller død for boksningen i Gellerup – og netop her, hvor boksningen har været en vigtig og respekteret idrætsgren med resultater og personligheder, hvis historier rakte lang ud over lokalområdet, byen og Danmark.
Sammen med et par gutter stod Nadia fast og kæmpede dagligt for boksningen, og i dag ser vi ”Aarhus Boxing” som en ny klub, der både kan huse eliten, træne landsholdet og sikre, at der er et bredt børne- og ungdomsarbejde.
Ud over foreningens ve og vel, ja så er det også Nadias træningsindsats, der gør, at vi i dag har pigeboksning, der nu har kørt i tre år. Og som bliver mere og mere populært. Nadia har stor stædighed og viljestyrke, og er samtidigt et menneske med stort personligt mod og handlekraft. Kombineret med beskedenhed, ro koncentration og omtanke.
Samtidigt studerer Nadia Arabisk og Islamstudier på Teologi på Aarhus Universitet. Eget firma har der også været tid til at starte.
Der er stadig mange kampe, der skal kæmpes for boksningen, mange ting der skal forbedres i foreningen og nye mål, der skal nås for børn og unge.
Men så længe Nadia har kræfterne og modet til at yde bare lidt af den indsats hun har ydet til i dag, ja så vil både det samlede foreningsliv, boksningen og vores områdes mange børn og unge have et hjerte, der brænder for dem – og et par stærke skuldre at støtte sig til.
Derfor var det Nadia, der fik kvartalets ildsjælepris!
Med prisen følger en IPAD til brug i det frivillige arbejde.
Ildsjæleprisen
Kvartalets Ildsjæl vælges af områdets beboere og medarbejdere – og gives til et ungt menneske, der gør en helt særlig indsats for børn og unge i Gellerup og Toveshøj. Prisen uddeles af Gellerupsekretariatet, Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj for midler fra de såkaldte ”byggerodsoaser”.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.