I oktober måned var Gellerup stjerne i sin egen film. Det skete, da instruktøren Chadi Abdul-Karim indspillede sin afgangsfilm ”Exit Neverland” fra filmuddannelsen Super8.
Mit barndomshjem
Chadi kom til Danmark med sin familie som niårig, som palæstinensisk flygtning. Han havde inden da boet nogle år i Tyskland, inden de flyttede til Sønderjylland. Tre år senere, blev familien flyttet til Gellerup:
”Det var et kulturchok for mig. Vi kom fra en lille forstad, hvor vi var de eneste udlændinge i hele ’landsbyen’ og så pludselig stod jeg blandt kæmpeblokke, masser af sorthårede, fremmede dufte fra altanerne og paraboler i tusindvis,” fortæller Chadi.
Alligevel blev Gellerup det sted, Chadi første gang følte sig velkommen. Og selvom han i dag er flyttet fra byen, er han stadigt tæt knyttet til området, hvor hans familie og mange af hans venner stadigvæk bor:
”Gellerup er mit barndomshjem og byen vil altid have en særlig plads i mit hjerte.”
Om filmen
Exit Neverland er historien om de tre barndomsvenner Osman, Said og Daniel, der er opvokset i Gellerup. Filmen skildrer en ganske almindelig dag i deres liv, hvor de tre drenge træffer en række skelsættende beslutninger.
Filmen er ikke kun optaget i Gellerup, men er også inspireret af Chadis egne oplevelser i Gellerup:
”Historien er inspireret af en af de mest skræmmende historier, jeg har oplevet i min tid i Gellerup. Det der er specielt ved denne her er, at der som sådan ikke er nogen ’onde’ mennesker involveret. Tingene udvikler sig bare på en måde, som ingen kunne have forudset.”
Et troværdigt Gellerup
På grund af Chadis nære forhold til bydelen, har det været vigtigt at give et ærligt billede af Gellerup, uden at udstille nogen.
”Jeg er vokset op med at se, hvordan man gang på gang bruger folk ude fra til at agere lokale… og jeg synes, det er så latterligt. Ligesom når de i amerikanske film bruger latinamerikanere, til at spille arabiske terrorister. En stor del af befolkningen køber den måske. Men jeg kender ikke en eneste araber, som ikke har rystet på hovedet af det. Specielt når man lige så nemt kunne have brugt de ’ægte’ mennesker,” fortæller Chadi.
Derfor kunne Chadi heller ikke drømme om at lave filmen uden at involvere beboerne. De optræder derfor både i nogle af filmens bærende roller, ligesom en del beboere er med som statister, for at: ”holde det så meget ’Gellerup’, som man kan” siger instruktøren. 
Lokale stjerner
En af filmens hovedroller, Said, spilles af den 18-årige Azzam Omar, der er født og opvokset i Gellerup. Han har ikke nogen tidligere erfaring med skuespil, men alligevel var Chadi ikke i tvivl om, at han var perfekt til rollen. Han giver nemlig filmen noget, en professionel skuespiller ikke kan: et mere ærligt billede af livet i Gellerup:
”I Gellerup har vi en bestemt måde at snakke på – og det betyder en hel del for filmens troværdighed” siger Chadi.
Susanne Schmidt Jørgensen er en af de andre beboere, der medvirker i filmen. Hun spiller birollen som Fru Eskild.
De to lokale stjerne er enige om, at det har været både sjovt og lærerigt at være med. Og så mener de begge, at filmen viser et troværdigt Gellerup:
”Jeg synes det er en herlig historie. Det er dejligt, at den ikke er så konfronterende, som medierne ellers ofte er. Den har en fin balance og udstiller ikke nogen” siger Susanne Schmidt Jørgensen blandt andet.
Se filmen
Når filmen er færdig i begyndelsen af 2014, skal den fremvises på diverse filmfestivaller rundt i landet, inden den efterfølgende præsenteres for offentligheden.
Der arbejdes i øjeblikket på at lave en fremvisning i Gellerup. Information heromkring kommer på siden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.