På onsdag behandler Aarhus Byråd et forslag om at nedlægge Integrationsrådet og organisere arbejdet på en anden måde. Men byrådet har ikke længere Integrationsrådets opbakning til forslaget.
Et flertal på 7 ud af 11 medlemmer i Integrationsrådet har nu meldt klart ud, at de ønsker Integrationsrådet bevaret i en ny form:

”Undertegnede medlemmer af Aarhus Kommunes Integrationsråd opfordrer Aarhus Byråd til at bevare og videreudvikle Integrationsrådet i en ny form og med en ny målsætning,” skriver de syv medlemmer i et brev, der i dag er sendt til alle medlemmer af Aarhus Byråd. De syv er: Abdirahman M. Iidle, Hafizullah Amirzai, Helge Ratzer, Irina Senchuck Hansen, Murat Kilic, Nemat A. Houshmand og Senan H. Mahmoud.

”Dette viser tydeligt, at et flertal i Integrationsrådet gerne vil bevare og udvikle rådet, til gavn for integrations-indsatsen i Aarhus. Påstanden om, at Integrationsrådet selv har ønsket at blive nedlagt, må nu forstumme,” siger Abdirahman M. Iidle, talsmand for AarhuSomali, medlem af Integrationsrådet og medunderskriver af brevet til byrådspolitikerne.
Ny måde at vælge på
Socialdemokraterne har fremhævet, at rådet selv skulle have peget på, at det bør nedlægges.

Et af argumenterne for at nedlægge rådet har været, at resultaterne har været få, og at måden at vælge medlemmerne på har været forkert, idet man er valgt efter land og ikke efter interesse og kvalifikationer.
I brevet til byrådet står der derfor blandt andet, at "…Vi vil gerne have aktive, engagerede og kompetente medlemmer, som er valgt eller udpeget på baggrund af deres kvalifikationer."
Ud i områderne
I øvrigt lægger brevet op til, at integrationsrådet gerne vil blande sig mere i de boligområder, hvor der bor mange etniske beboere:
"Vi vil gerne holde møder og arrangementer uden for Rådhuset og ud i boligområderne til Kvindehuset, Foreningernes Hus, Trivselshuset og Globus1," står der i henvendelsen.
”Nu har et flertal i Integrationsrådet meget tydeligt fortalt politikerne, at de ønsker at bevare rådet. Det må så være den afgørende faktor, der betyder, at politikerne ombestemmer sig og bevarer rådet,” siger Abdirahman M. Iidle.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.