Tilhængerne af Integrationsrådet åndede lettet op efter Aarhus Byråds møde onsdag aften. Rådet blev ikke lukket, men heller ikke bevaret. Sagen er udskudt, til sagen har været omkring byrådets økonomiudvalg.
Det tager sammenslutningen AarhuSomali som et positivt tegn, fordi der ellers var lagt op til, at byrådet ville lukke rådet på aftenens møde. De skriver i en pressemeddelelse, at der nu stadig en chance for, at Integrationsrådet bliver
bevaret og udviklet i stedet for afviklet og nedlagt. Og det er virkelig glædeligt, mener man i AarhuSomali.
Enhedslisten, De Radikale og Venstre støtter, at Integrationsrådet nytænkes og udvikles i stedet for at blive afviklet.
Bünyamin Simsek (V) talte på byrådsmødet varmt for at nytænke Integrationsrådet. Han så det som noget meget positivt, at rådet har kontakt med etniske grupper i Aarhus, som hverken kommunen eller politikerne i byrådet kan nå ud til. Han mente, at den dialog og kontakt er meget vigtig, da integrations-indsatsen i Aarhus endnu ikke er nået i mål.
Arbejder for valgdeltagelse
Rabih Azad-Ahmad (R) roste Integrationsrådet for sin indsats mht. valgdeltagelse, forståelse for Grundloven og andre gode aktiviteter.
Jette Jensen fra Enhedslisten talte om, at etniske grupper nogle gange beskyldes for ikke at vil deltage i demokratiet, men at der her er tale om en gruppe, som netop ønsker demokrati, og at byrådet så ikke bør sige, at ‘dem vil vi ikke’.

Konservative og Dansk Folkeparti tordnede imod Integrationsrådet og vil have det nedlagt straks. De to partier vil ikke lytte til nogle argumenter.

Socialdemokraterne og SF er åbenbart ikke afklarede. Jan Ravn Christensen (SF) talte om, at nu vil de lytte til argumenterne fra Integrationsrådet. Hüseyin Arac (S) understregede, at Integrationsrådet er vigtigt. Borgmester Jacob Bundsgaard (S) roste Integrationsrådets indsats og glædede sig til dialogen, som vil komme til at foregå ved et foretræde i Økonomiudvalget.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.