Vi må håbe, at de voksne i Gellerup kan lære af deres børn: På Lykkeskolen og Tovshøjskolen var der højere valgdeltagelse end på gennemsnittet af aarhusianske skoler, da eleverne skulle vælge medlemmer af ungebyrådet for en måned siden.
Ungdomsskolen i Gellerup-Toveshøj nævner de flotte tal i en Facebook-opdatering:

"Vi har nu fået stemme-tallene for Ungebyrådsvalget 2013. Og unge i Gellerup/Toveshøj har god grund til at være stolte. Der er nemlig kommet en del flere aktive vælgere til siden forrige ungdomsvalg.

På Lykkeskolen er stemmeprocenten intet mindre end 27 procent (!!!) højere end sidst (nu 55,36 procent), mens Tovshøjskolen øger sin i forvejen flotte valgdeltagelse med godt to procent (nu 60,42 procent).

Det betyder, at stemmeprocenten for hele Gellerup/Toveshøj i år er på 58,55 procent. Det er en stigning på blot ét år på hele 15 procent. SÅDAN DÈR!!!"
Pænt over gennemsnittet
Ungdomsskolen skriver også, at målt i forhold til resten af Aarhus ligger Gellerup lunt i svinget:

"Ungdomsskolen Gellerup & Toveshøj Gellerup/Toveshøj ligger pænt over det samlede gennemsnit, som er på 48,15 procent. Det samlede gennemsnit for valgdeltagelsen er også steget – fra 31,73 procent i 2012. Noget tyder altså på, at interessen for at stemme til politiske valg vokser blandt de aarhusianske børn og unge, der endnu ikke er gamle nok til at stemme til f.eks kommunalvalg, folketingsvalg mm.".
Tilbage til de voksnes valg 19. november: Her skulle Gellerup gerne bevæge sig væk fra bundpladsen i 2009. Her var valgdeltagelsen i Globus1 på kun 42,9 procent, mens gennemsnittet i Aarhus var 63,7 procent.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.