Kommunalpolitik er det, du oplever lige så snart, du bevæger dig ud af døren. Kommunalpolitik er, hvad der netop påvirker din hverdag.
Alligevel er det kun cirka hver anden ung mellem 18 og 25, der I Danmark sætter kryds ved kommunalvalget. I Gellerup er det endnu færre. Vi har derfor talt med repræsentanter for to ungdomspartier om, hvad de vil gøre for at gøre unge Gellerup-beboere interesserede i at stemme.
Tale med, ikke tale til
For 26-årige Rene Majlund, medlem af DSU (Danmarks Socialdemokratiske Ungdom) og byrådskandidat for Socialdemokratiet i Århus, er dialogen vigtig. En dialog hvor han taler med de unge, fremfor til de unge.
24-årige Lene Horsbøl, medlem af VU (Venstres Ungdom) og byrådskandidat for Venstre i Århus, er enig:
”Politik skal tales i øjenhøjde, og man skal svare, som man bliver spurgt, så eksempelvis unge mennesker kan se, at de gør en forskel ved rent faktisk at stille spørgsmålstegn eller stemme.”
De er enige om, at politisk deltagelse er vigtig. Ikke nødvendigvis i traditionel forstand ved for eksempel medlemskab af et ungdomsparti. Nej, lige så meget ved at deltage i foreningsliv og tage del i det samfund man lever i.
”Det er vigtigt, at folk tager stilling til den by de bor i og det samfund, de er en del af,” siger Rene Majlund.
Utraditionelle valgmøder
Med en stemmeprocent på under 30 i visse områder af Gellerup, ønsker begge kandidater selvfølgelig at fange de ikke-stemmende vælgere. De er også enige om hvordan: Ved utraditionelle valgmøder og et klart og håndgribeligt budskab, har de unge politikere tænkt sig at formidle lokalpolitik. Politik, som ikke bare er tom retorik.
De to er også enige om at arbejde for en bedre integration.
Politik handler om at have en holdning og ikke om kedeligt samfundsfag:
”At sætte sig ned på en af Bazarens caféer og ryge en vandpibe med de unge mennesker,” er bare et af de forslag, som Rene kommer med for at gøre lokalpolitik mere interessant.
Om helhedsplanen siger Lene: ”Jeg meget spændt på helhedsplanen. Jeg tror ikke på, at mursten gør noget integrationsmæssigt, det er en holdningsændring, der skal til, og den skal komme både fra Gellerup og fra kommunen.”
Højskoleelever fra Rødding Højskole har været ”praktikanter” på gellerup.nu og har skrevet en række artiklerne under temaet ‘kommunalvalg’.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.