Visionerne fik vinger, da politikere, boligforeningsfolk og erhvervsfolk i dag samlede sig på hjørnet af Edwin Rahrs Vej og Aaby Ringvej. På en regntrist efterårsdag stod vi i et festtelt og hørte, hvordan hjørnegrunden vil tage sig ud – måske:
"Her kan stå et højhus, hvor vi i Brabrand Boligforening – i ydmyghedens navn – gerne vil leje os ind på et par etager. I toppen er der et hotel, og længere nede der der måske plejeboliger. Det kan blive et mix af mange ting," sagde Jesper Pedersen, formand for Brabrand Boligforening, før han intonerede et "Leve" for Det Nye Gellerup.
Ingen påstår, at det er andet en en vision, men hvem ved – måske er det lige netop et højhus, der kommer først på arealet mellem Ringvejen og Gudrunsvej.
Et attraktivt erhvervsareal
"Det er i hvert fald et attraktivt erhvervsareal, som vi nok skal få solgt," siger Helhedsplanens sekretariatsleder Per Frølund til Gellerup.nu.
Når træerne og voldene mellem Ringvejen og Gudrunsvej er fjernet, vil man kunne se, hvor stort arealet egentligt er, og tanken med at åbne arealet er netop at få erhvervsfolk til at tænke i visioner: ‘Her kunne jo godt være et hotel / et revisionsfirma /et ingeniørfirma / boliger / et møbelhus….".
I 18 meters højde
Det var måske også, hvad de inviterede gæster tænkte, da de kom op i 18 meters højde med en lift. Selv om regnen dryppede, og udsigten kun rakte til havnens mega-kraner, så kunne de alligevel se mulighederne i erhvervsarealet.
Tirsdagens event skal vise erhvervsfolkene, at der nu sker noget med helhedsplanen, og så må de bide til efterhånden. Gellerupsekretariatet har tid til at vente på, at de kommer.
"Det er jo en plan, som rækker til 2030 – det glemmer man nogle gange. Der har været henvendelser, men ikke noget konkret endnu. Vi har også tid til at vente på de rigtige tilbud," siger Per Frølund.
Et område, hvor børn klarer sig godt
Ved sammenkomsten tirsdag håbede teknikrådmand og Venstremand Bünyamin Simsek, at Gellerup vil forandre sig fra en "isoleret klump" til et mere åbent samfund. Og at det igen kan blive et område, hvor "… børnene går i den lokale skole og klarer sig godt, og hvor der tales dansk i sandkassen…".
Borgmester Jacob Bundsgaard (S) hæftede sig ved, at det grundige forarbejde ved skrivebordene nu bliver til et mere synligt arbejds med at åbne Gellerup op til resten af byen. Det sker i en tæt dialog med boligforeningen, og han anerkendte den skepsis, som beboerne udtrykker ved helhedsplanen. Han håbede, at beboerne bakker op, når de ser de forandringer, der vil ske.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.