Lørdag den 9. november havde Foreningen Familienetværk inviteret byrådsmedlem Camilla Fabricius (S) og folketingsmedlem Jens Joel (S) til en snak om fritidspas og om at få etniske kvinder ind på arbejdsmarked.
Men diskussionen blev hurtig drejet ind på mange andre emner – eksempelvis drenge, der har for en fast hånd for at komme videre i tilværelsen, samt fritidsjob til de unge.
Men også de aktuelle problematikker som det, at huslejen stiger gå grund af mange uforudsete udgifter som hærværk og forbedringer, og forebyggende videoovervågning, var med i snakken. En anden uheldig faktor er det voksende er antal familier, som bliver sat på gaden, fordi de ikke kan betale husleje. 
Forkert at straffe
Økonomisk straf til forældre er ikke en god ide, mener kvinderne i foreningen, fordi forældre i forvejen er traumatiserede. De kan ikke overskue deres egen tilværelse og har ofte ikke ressourcer til at tage vare på deres egne børn. Så det hjælper ikke dem at straffe dem økonomisk.
Foreningen synes, det er meget trist, at fritidspasset forsvinder til årsskiftet. Det var fritidspasset, der gjorde, at børnene kunne komme til sports- og andre aktiviteter. Til januar vil mange familier skulle overveje grundigt, hvad de har råd til, da mange af foreningens medlemmer har fire-fem børn.
Arbejde i lokalområdet
En anden hjertesag for kvinderne var at få et arbejde i deres lokalområde hvor nogle af medlemmerne i foreningen i flere år har været tilkaldevikarer i institutioner i området. Det ville være dejligt at få et arbejde hvor de både kan formidle den danske kultur og på samme tid være en kulturformidler. De er vigtig at fortælle forældrene, hvorfor de skal aflevere deres børn i dansk institution og om dansk børneopdragelse. Også, at forældresamarbejdet og fritiden sammen med deres børn er vigtig.
Men medhjælper- og pædagogstillinger vokser ikke på træerne, og det er i dag svært at få mere end nogle ugers vikariater i områdets institutioner.
Både Foreningen Familienetværk og de to politikere var meget positivt stemte efter mødet. Jens Joel og Camilla Fabricius ville tage medlemmernes bekymringer med ind i det politiske arbejde.
Foreningen Familienetværk samarbejder med Bydelsmøderne, og foreningen opfodre alle, der kan stemme til byrådsvalget, til at gøre det.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.