Hvis du bor eller færdes i Gellerup, har du sikkert af og til bemærket en til flere grupper af teenagere på områdets legepladser. Det er sandsynligvis Fritidspatruljen, du har set.
Deres job er at lege med de lokale børn, når de får fri fra skole. Til gengæld tjener de unge lommepenge og bliver uddannet legeinstruktører. Og det er sidstnævnte, som forleden blev fejret og markeret med uddeling af de såkaldte OCN-beviser.

Selve Fritidspatruljen hører under Brabrand Boligforening, mens OCN-beviserne er noget, Ungdomsskolen i Gellerup & Toveshøj står for. Derfor var ungdomsskolen også forbi bevisfejringen i Foreningernes Hus, hvor flere af de unges stolte forældre ligeledes var mødt op for at overvære begivenheden.
I Fritidspatruljens OCN-beviser står der, hvad hver enkelt legeinstruktør har opnået af kompetencer. Det kan være håndtering af mobning, arbejdsmarkedsforståelse, samarbejde med kolleger og børns leg.

Ros fra viceborgmester
Til at overrække OCN-beviserne var 1. viceborgmester Rabih Azad-Ahmad, og han havde rosende ord med til de unge:

"De her beviser er jeres dokumentation for noget viden, I kan være stolte af både at have og at have tilegnet jer. De viser, at I både kender samfundets behov og børns behov, og begge dele er noget, der kan bruges senere i livet, når I skal i gang med uddannelse og søge andre job," forklarede Rabih Azad-Ahmad, inden han overrakte OCN-beviser tilinstruktørerne fra Fritidspatruljen.
Glæd dig til det kommende beboerblad gellerup.nu – her har vi interviews med to af instruktørerne, Ahmad H. El-Awad og Nurhan Bahani. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.