Hun har langt krøllet hår. Hendes smil er fremtrædende og varmt og komplementeres af venlighed og glimt i øjnene. Og så har hun en stemme, de fleste af os drømmer om.
Lige så længe 13-årige Mariana Naser Chatle kan huske tilbage, har hun været glad for at synge. Men det var først, da hun blev ’Belieber’, at hun begyndte at tage det mere seriøst:
”Jeg har altid set op til Justin Bieber, fordi han har forfulgt sin drøm, siden han var lille,” siger Mariana.
Marianas egen musik er R&B, inspireret af eksempelvis Adele, Beyonce og Emeli Sande. Hun bruger en stor del af sin tid på at øve sig og gå til undervisning på ungdomsskolens Get2Play-afdeling. Her undervises hun af sangerinden Pearl Cutten, som ser et lysende talent i Mariana:
”Mariana har et stort potentiale. Der er selvfølgelig ting, der skal udvikles, men hun har det hele: klang, tonalitet og stemme. Hun er meget motiveret, og hvis hun fortsætter sådan her, så er hun om få år klar til at blive udøvende kunstner,” siger Pearl Cutten.
Familien Gellerup
Mariana har palæstinensisk baggrund, men er født og opvokset i Gellerup. Her er hun tæt på familien, men hun føler sig også tæt forbundet med resten af området:
”Jeg kan godt lide, at der er så mange tosprogede. Selvom vi har forskellige etniske baggrunde, er det som om vi forstår hinanden på en særlig måde. Jeg føler lidt, at vi er ligesom en stor familie,” fortæller Mariana om livet i Gellerup og på Janesvej, hvor hun bor.
Uddannelse kommer først
Hun drømmer om at synge meget mere i fremtiden, men hun er ikke sikker på, at hun gerne vil være kendt:
”At synge gør mig glad, men jeg tænker nogle gange, at jeg hellere vil leve et nor- malt liv.”
Lige nu går hun i 7. klasse på Tovshøjskolen, og det er først og fremmest vigtigt for hende at få en uddannelse. Hun drømmer at komme til at arbejde som læge eller sygeplejerske og på den måde at hjælpe andre. Skoledagene er Mariana glad for, og hun har ikke svært ved at følge med. Hendes yndlingsfag er dansk og engelsk, som også er de to sprog, Mariana indtil videre synger på:
”Det er lidt anderledes at synge på arabisk. Tonerne er højere, og min stemme er meget dyb. Derfor synger jeg ikke arabiske sange endnu, men det vil jeg gerne komme til."
Svært at dele sig selv
Hendes tekster handler meget om de venskaber og veninder, hun har omkring sig, men: ”..det kan godt være lidt ’pinligt’ at dele sine tanker med andre,” siger Mariana. Derfor bliver hun også nervøs, når hun skal synge foran andre:
”Alle kigger på én, og man får lyset i hovedet, så man ikke selv kan se noget. Men når først man er i gang, glemmer man, at man står foran mange mennesker. Så har man det bare sjovt,” siger det unge talent.
Du kan høre Mariana synge på ungdomsskolens Gellerup & Toveshøjs Facebook-side: Facebook.com/get2play

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.