Da de 18 fremmødte kvinder i Den Aktive Kvindeforening holdt deres workshop om unge og uddannelse, kom to af kvinderne med gode eksempler på, hvor meget det betyder, at forældre støtter op om de unges uddannelse.
En af kvinderne fortalte om sin oplevelse med sit første barn:

”Jeg en datter og to sønner. Min datter læser molekylærmedicin i dag, men inden hun nåede så langt, startede hun med at gå på Nordgårdskolen indtil 8. klasse. Vi kunne ikke se en udvikling i hendes faglig niveau, derfor flyttede vi hende til Viby skole.
Inden min datter fik afsluttet 8. klasse på Viby skole, var der forældresamtaler. Læreren fortalte os, at det kneb med datterens faglige niveau i starten, men at hun har lavet et gigantisk spring i positiv retning, hvilket gjorde at hun ikke skulle tage 10. klasse efter folkeskolen.
Alt det med uddannelser var meget nyt for mig, og min datters vejleder fortalte, at det bedste for min datter var HTX. Jeg blev vred, fordi jeg tænkte at teknisk gymnasium var noget, som kun de dårligste valgte, men så fik vi forklaret, at det var det bedste gymnasium man kunne tage, hvis man skulle læse naturvidenskabeligt. Og da dette blev forklaret, kunne jeg bedre forstå, at det faktisk var det bedste valg, for min datter,” nævnte kvinden.      
Under uddannelse med to børn
En anden kvinde fortæller om sin oplevelse med sin datter: ”Jeg har en datter, som er gift og har to børn. Hun ville gerne starte på sin uddannelse igen, men hun var bange og vidste ikke, hvordan hun skulle håndtere børnene og uddannelsen på samme tid.
Min mand og jeg blev ved med at bakke hende op, og vi fortalte hende konstant, at det skulle hun nok klare. Og da min datter endelig fik startet på sin uddannelse, passede jeg hendes børn det meste af tiden, så hun kunne koncentrere sig.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.