Det er juletid, og i Gellerup er der både tradition og fornyelse.

Kirken i Gellerup var højaktiv henover weekenden 6.-8. december 2013. Kirken har tradition for at være en formidler af Folkekirkens traditioner, og samtidig er der i nyere tid opstået en tradition for dialog med områdets muslimske befolkning.
Fredag bød på international aften med dansk julemiddag – dog var kødet kylling i stedet for svinekød. Dette betød, at områdets muslimske befolkning kunne deltage.  Der er sammenfald mellem beretningerne om Jesu fødsel, og de to retninger har valgt at åbne sig op for hinanden gennem dialog.
De voksne kunne herefter vælge at lave en juledekoration eller eventuelt gå en tur i det smukke vintervejr, og børnene blev inviteret op i kirkerummet, hvor der blev øvet Luciaoptog, som blev opført til slut.

Julekoncert og meditationssang
Søndag var der så julekoncert med blandt andet den 28-årige sopransanger Anna Maria Wierød, der sang bedårende for i dele af John Rutters Magnificat.
Søndag aften fortsatte begivenhederne så med Taizésang, der er en form for korsang opfundet i et fransk kloster. Rummet genlød gang på gang af de syv tilstedeværendes stemmer – eksempelvis denne tekst:
”Ubi caritas et amor, ubi caritas deus ibi est” – på dansk ” hvor på jorden kærligheden er, der er Gud.” Tanken er at komme nær til Gud gennem en sangform, hvor tankerne  gentages mange gange. Denne sang blev sunget i flere minutter. Mellem sangene var der bibeloplæsning og mulighed for at meditere og bede.

Mod lysere tider
December er mørk og kold, og kirken har gjort et forsøg på at forkynde egne traditioner og samtidig styrke kommunikationen og forståelsen mellem befolkningsgrupperne i området
Lad derfor denne omtale slutte med et par vers fra den afsluttende sang fra Luciagudstjenesten fredag aften:
Walk as though life is starting
walk with peace from above
walk with your heartbeat singing
walk his way in love

Walk with light in the darkness
walk where the lord has gone
someone is walking beside you
Walk with light. Come on!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.