”Mit håb er, at vejret bliver flot og stille, så man kan se ballonerne helt inde fra midtbyen,” siger Ulla B. Jørgensen, koordinator hos Samvirket.
Hun har i denne uge, ligesom mange andre kollegaer i Brabrand Boligforening og frivillige, haft travlt med at få de sidste ting på plads til det omfattende Take Off-arrangement på søndag den 23 marts.   
Gratis mad og aktiviteter for børn
Take Off-dagen er et stort åbent hus-arrangement i Gellerup for beboere, ansatte og alle andre interesserede. Her får de fremmødte muligheden for at få mere at vide om Helhedsplanen, de konkrete fysiske ændringer og hvor langt man er nået med dem netop nu.
Der er lagt program fra morgen til aften, der starter med morgenmad i Beboerhuset Laden og slutter i Globus 1 med aftensmad. I Foreningernes Hus bliver der oprettet en ’Informationsbazar’ med informationsboder, hvor deltagere kan få viden om alt fra veje, byparken/byrum, beboerhuse, blokke berørt af tryghedsgaranti, den boligsociale indsats og øvrige projekter som ungdomsbyen, Verdenspladsen, sports- og kulturcampus, og moskeen. 
Aktiviteter for børn er også en del af programmet, blandt andet med fodbold, gymnastik, musik og film om eftermiddagen i Globus1.
Inden solnedgang bliver de omkring 1500 helium-fyldte balloner efter planen også opsendt fra Globus1.
Det første skridt på vejen
Take Off-dagen markerer officielt starten på den fysiske Helhedsplan, hvor arbejdet med at lave nye veje i Gellerup går i gang 1. april.
Nordgårdskolen er allerede revet ned som en del Helhedsplanen. Fremtidige tiltag rummer nedrivning af tre blokke fra tidlig sommer, anlæggelsen af en ny bypark, som flere arkitekter i øjeblikket konkurrerer om at tegne, ligesom en ny børneby skal til at tage form på skolens gamle plads.
Åbent Hus i Laden, Foreningernes Hus og Globus1 søndag d. 23. marts 2014 kl. 9.00-18.30. Se mere i .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.