Thomas Medon (SF), der er ny rådmand for sociale forhold og beskæftigelse, er uddannet lærer og har indtil for nylig arbejdet på Tovshøjskolen: ”Jeg valgte Tovshøjskolen, fordi jeg gerne ville prøve mig selv af og se problematikkerne indefra,” fortæller han.
Han kom et smut tilbage til et interview på Toveshøj. Han fortæller, at arbejdet gav ham udfordringer og syn for den sociale nød, som findes i dele af Gellerup. Men han blev samtidig bevidst om, hvor mange forældre, der engagerer sig i deres børn. Det er for Thomas Medom det billede, der står stærkest tilbage.
Kan bruge erfaringen fra Toveshøj
Før jul kom en sag for byrådet om nogle unge fra Gellerup og Toveshøj, som havde været på rejse sydpå med ungdomsskolen. Det blev nærmest en skandalesag i pressen, og der var borgerlige politikere, som ville have stoppet tilskuddet til de unges rejser.
”Der havde jeg konkrete oplevelser at trække på, jeg kendte både nogle af børnene og de voksne omkring dem. Derfor kunne jeg gå helt anderledes ind i den politiske debat,” forklarer den nye rådmand.
Familier skal kunne smides ud
Thomas Medom mener, at muligheden for at kunne smide familier ud af boligen skal være tilstede, hvis de flere gange har lavet ballade i det område, de bor i. Men de kan ikke smides ud for noget, de har gjort et andet sted i byen, og det skal ikke være den første løsning:
”De familier, som har problemer med at styre de unge, skal have hjælp. Her skal familierne have en mere aktiv rolle, hvor de er rollemodeller for børnene. De unge skal have voksne forbilleder, som viser, at de kan tage vare på familien. Løsningen er ikke kun at smide familier ud,” mener Thomas Medom.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.