Det foregår sådan her: Man får en kuffert, fylder den med ejendele, som har en særlig betydning for en selv, fordi de fortæller noget om, hvem man er. Så tager man sin kuffert under armen og går ud i verden for at dele historien om indholdet med andre.
Sådan lyder den grundlæggede ide bag en ny udstilling, som museet Den Gamle By netop nu er ved at planlægge. Udstillingens mål er at stille skarpt på vestbyens beboere. Og fortælle andre, hvem der bor i byområdet.
Tag på udstilling med din kuffert
”Vi er af den opfattelse, at mediernes billede ikke giver den fulde version af historien om de mennesker, som bor i vestbyen. Derfor vil vi gerne have folk fra området til selv at fortælle deres historie,” forklarer Agnete Amlund Rasmussen museumsinspektør i Den Gamle By.
Den Gamle By er kendt for sit ’levende museum’ med skuespillere, klædt ud i tøj fra gamle dage, der går rundt som en levende del af oplevelsen af at være sat tilbage i tiden. Det levende element går igen i den nye udstilling, det er nemlig ikke kun kufferterne, der skal udstilles, men også ejeren selv:
”Det er tanken, at folk sidder ved siden af deres kuffert de to dage, udstillingen løber over og indgår i dialog med publikum. De kan svare på spørgsmål om, hvorfor de har valgt at lægge en bestemt genstand i kufferten og fortælle dens historie som en del af deres egen,” fortæller Agnete Amlund Rasmussen.
Eksotiske fund eller avisen fra i går
Og hvad skal man så putte i sin kuffert?
”Måske har man en gammel skjorte, der umiddelbart ikke skiller sig ud fra andre skjorter, men som betyder noget særligt, fordi den var det eneste, man reddede ud af sit brændende hus, sådan som det faktisk er tilfældet for en beboer, vi allerede har kontakt med fra Gellerup,” fortæller museumsinspektøren.
”Det kan være helt unikke genstande, man har arvet fra sine oldeforældre fra fjerne lande, eller det kan være helt almindelige dagligdags ting som den avis man holder. Så længe tingene siger noget om, hvem man er.”
Alle interesserede kan møde op på Gellerup Museum tirsdag d. 1 april kl. 17 og høre mere om udstillingen i Den Gamle By lørdag d. 31 maj og søndag d. 1 juni. Som deltager får man fribilletter til museet, så man kan invitere venner og familie til udstillingen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.