Michelin vil til provinsen, ifølge DR Nyhederne. Det prestigefyldte stjerne-system, der blåstempler restauranter med helt unik gastronomi, har længe været kritiseret for at være begrænset af geografi. Tidligere har Michelin nemlig kun fokuseret på restauranter i verdens storbyer.
I Danmark har Noma i København modtaget det eftertragtede stjernedrys. Det ville ikke være sket, hvis restauranten havde ligget på Lolland. Men det skal være slut nu.
Rygter om Restaurant Hamdan
Rygter er sluppet ud om, at restauratører i Danmarks mindre byer har modtaget brev fra Michelin om forestående besøg, der skal danne baggrund for en nordisk spiseguide, fortæller direktør for Food Organisation of Denmark, Peter Andersen, begejstret til DR Nyhederne.
En af dem, der har modtaget et sådan brev, er Restaurant Hamdan i Bazar Vest. Det bekræfter den spændte indehaver Alaa Mohamad:
”Vi modtog brevet for cirka en uge siden. Det er blevet afleveret personligt, kan vi se, for der er ikke noget poststempel. Til gengæld dufter det stadig af eau de cologne. Tidspunktet for besøget er hemmeligt, så vi har ikke fået andet at vide i brevet, end at de kommer,” fortæller Alaa Mohamad.
Ny-nordisk kebab
Brevet kommer nu ikke fuldstændig uventet for Alaa Mohamad:
”Vi har længe vidst, at vi laver verdens bedste kebab, så vi havde jo nok regnet med, at rygtet før eller siden ville nå de fine anmeldere hos Michelin.”
Opskriften på kebaben, der er omdrejningspunktet for opmærksomheden fra Michelin, er hemmelig, men Alaa Mohamad afslører, at den lægger sig i forlængelse af den populære ny-nordiske tradition. Her er især luft en vigtig ingrediens.
I forhold til det forestående besøg tager Alaa Mohamad det tilbagelænet: ”Vi skal ikke gøre andet end vi plejer: lave en god kebab. Hvis ikke vi får den stjerne, så laver vi bare vores egne,” siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.