Det er torsdag formiddag, solen brænder igennem, og børnene fra Vuggestuen Tovshøj tumler rundt, mens de venter på dagens højdepunkt: at de to geder bliver lukket ud.
Vi er på Legepladsen Troldhøj, en vigtig del af Klubben i Toveshøj. Det er som at være på landet med højt til loftet – her ude på den anden side af Tovshøjskolens fodboldbane
Legepladserne var i fare
Troldhøj er en af de pædagogisk ledede legepladser i Aarhus, som netop er blevet reddet fra at blive personale-løs. Legepladserne indgik i en stor sparerunde i byrådet, men der er indgået forlig om, at legepladserne og i øvrigt også fritidsklubber mv. bevares.
Gederne kommer frem og strækker hovederne helt ud af dyrehegnet. De ved, hvad de har i vente: gedemad, som børnene kalder det. Altså græs og ukrudt. Børnene bruger lang tid på at fodre gederne, nogle mere forsigtigt end andre, som bare maser på.
Sten skal i lommerne
Sten bliver også samlet op til gederne, men de voksne bremser dem straks og siger, at sten skal i lommerne. Gederne kan ikke tåle at spise sten, men det ved børnene jo ikke.
Dyrepasseren på Troldhøj, pædagog Ole Iversen, er glad for, at uanset hvilken af Toveshøjs fem institutioner, der kommer i formiddagstimerne, så er der voksne til at holde øje med børnene. Også, når de er ved hestene. Selv om det er to små og rare heste, så skal man jo lære at omgås dem.
”For børnene betyder det alt, at der er dyr, som de lærer at omgås og passe.”
Sådan lyder svaret fra en af pædagogerne, da vi spørger, hvor vigtigt det er at kunne besøge en legeplads med dyr.
Kaniner nok til alle
Om eftermiddagen er det mest fritidsklubbens egne medlemmer, der bruger legepladsen. De kan sidde i sofaen og ae kaninerne rigtig længe – drenge som piger. Og der er kaniner nok, rigeligt endda. Ole Iversen vil gerne have besøg af forældre, der kan tage en af de nu 28 kaniner med hjem. Det koster 75 kroner, og så er der endda foder til de første 14 dage.
Klubbens medarbejdere varetager og det pædagogiske arbejde, og af hensyn til dyrene er dette helt nødvendigt, siger Ole Iversen. Der har ikke været tilfælde af dyremishandling eller noget andet grimt, mens han har været ansat, men tidligere har der været noget med høns, som blev hentet hjem som ’nogens’ aftensmad. På legepladsen på Dortesvej blev høns desværre mishandlet af kamphunde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.