Tretten forskellige foreninger i Gellerup gik forleden sammen om at støtte nødlidende familier i Gaza og på Vestbredden. Det skete ved en succesrig multikulturel dag i Foreningernes Hus 6. april.
Aldrig før har foreningerne arbejdet så bredt sammen, og måske var netop forskelligheder-ne det, der gjorde projektet så vellykket.

Indsamlingen foregik gennem et stort loppemarked, salg af mange forskellige etniske madspecialiteter samt adskillige børneaktiviteter og konkurrencer. Derudover var der lokal musikalsk underholdning, som der begejstret blev klappet af.
Spændende samarbejde
Stemningen på dagen var allerede fra tidlig formiddag fuld af god energi og engagement fra de godt fyrre frivillige. Det var et spændende samarbejde mellem somaliske, arabiske, palæstinensiske, afghanske, danske og tyrkiske foreninger.

”Selvom nogle kulturer helst vil undgå at planlægge for meget, så er det alligevel dem, der kan få samlet tyve frivillige på dagen til at hjælpe med at rydde op – så sammen har vi hver vores stærke kvaliteter,” fortæller Bit Boel Buhl, som var en del af planlægningsteamet og repræsenterede Gellerup Kirke.

Arrangementet var så vellykket, at det allerede planlægges at blive en tilbagevendende begivenhed. Håbet er, at der næste gang vil komme et endnu bredere samarbejde om at støtte et velgørende formål.

Arrangementet foregik i Foreningernes Hus d. 6. april 2014, og de forskellige foreninger og aktører var Aktiv Kvindeforening, Allan Fisker, Al-Rabetaah, Arabisk Dansk Kulturhus, Cirkus Tværs, Danmission, Eventyrlige Tøser, Foreningernes Hus, Gellerup Kirke, Jafra-danserne, Komiteen for Udlændinges Retssikkerhed, Orhan Özgür Turan, Somaliske Gadebørns Forening og Somalisk Kvindeforening.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.