Beboerne i Gellerup har kun sagt ja til, at der kan rives tre boligblokke ned – nemlig de tre blokke på Bentesvej, som nu er ved at være helt fraflyttet. Men nu kommer de til at tage stilling til, om yderligere to blokke skal rives ned til fordel for en ny ungdomsby.
Der er tale om "de blå blokke", som i helhedsplanen var udset til at blive omdannet til ungdomsboliger. De to blokke er Bentesvej 1-11 og Dortesvej 10-14, som hele tiden har været planlagt at høre til ungdomsbyen i området, hvor også Hejredalskollegiet befinder sig i dag. Kollegiet skal også rives ned. Der skal bygges mindst 200 ungdomsboliger på arealet.
Boligforeningen og kommunen mener, at det bedre kan betale sig at bygge nye boliger frem for at renovere. Det er ikke dyrere, og løsningerne kan blive bedre og mere trygge for de kommende beboere.
Men sagen er, at en nedrivning af blokkene ikke står i helhedsplanen. Derfor skal der en ny afstemning til, for at boligforeningen og kommunen kan få det igennem. Tanken er, at en afstemning skal foregå inden sommerferien.
Afdelingsformand Helle Hansen, Gellerupparken, siger, at afdelingsbestyrelsen på mandag skal tage stilling til, om der skal indkaldes til et beboermøde om de to blokke.
Hvis et flertal i bestyrelsen siger ja, kommer der et beboermøde, og hvis ikke, så er der en vanskeligere situation for boligforening, idet det er den nuværende helhedsplan, som gælder, og her skal blokkene renoveres og ikke rives ned.
Hvad er din personlige holdning?
"Den er positiv, fordi vi vil få mere ud af en ny aftale, idet vi er sikre på at få en tryghedsgaranti med det samme. Efter den nuværende plan får beboerne i de to blokke også en garanti for at kunne få erstatningslejligheder, når renoveringen starter. Men hvis vi siger ja til nedrivning, så får vi garantien hurtigt. Det vil være til gavn for de beboere, der gerne vil flytte, inden det store vejbyggeri går i gang næste år.
Men hvad jeg selv mener, er ikke afgørende, for det er beboerdemokratiet, som der skal bestemme, om de vil sige ja," pointerer Helle Hansen. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.