Efter skudepisoden på Gudrunsvej natten til tirsdag stod fem unge fra Gellerupparken i går frem på Tv2 Østjylland. De unge optrådte anonymt og kunne fremvise en køkkenkniv og en enkelt pistol for kameraet.
Politiet er ikke inviteret
I interviewet gav de unge udtryk for, at det var dem, som havde været målet for tirsdagens skyderi. De mente herefter, det var op til dem at handle og svare igen. Uden politiets indblanding.
De unge udtrykte sympati for familien på Gudrunsvej og gav en tvivlsom sikring til området om, at der ikke vil ske skud i Gellerup igen. Ikke fordi de unge havde tænkt sig at melde gerningsmændene, som de hævdede at kende, til politiet, men fordi havde tænkt sig at ’likvidere dem alle sammen’, som de sagde.
En sikring de fleste beboere i Gellerup nok helst havde været foruden.
Tom snak
En ung mand på gaden i Gellerupparken, som også bor i den omtalte blok på Gudrunsvej, men som ikke ønsker at udtale sig med navn, havde følgende kommentar til indslaget:
”Ja, jeg har set indslaget, og jeg kender godt de fyre. Efter min mening er det tom snak. Det med, at de skulle kunne sikre området er umuligt, så mange er de jo slet ikke,” siger han og skynder sig videre over broen til Toveshøj med en cigaret i munden.   
Bande eller ej
Tv2 Østjylland skrev efter interviewet på deres hjemmeside, at en bandestrid var under optrapning. At der er tale om reelle etablerede og organiserede bander, kan Jens Espensen, leder af politiet i Aarhus Vest, dog afkræfte:
”Jeg tror ikke, de har læst på definitionen af en bande, som i politiets øjne er struktureret og hierarkisk. Her er der tale om en gruppe unge, der er løst sammensat.”
En ting er stensikkert, politiet har ikke har tænkt sig at følge de unges anvisning om at blande sig udenom.
”Der er selvfølgelig ingen tvivl om, at vi agerer og forsøger at identificere gerningsmændene. De her unge er måske nok farlige for hinanden, men næppe for den almindelige borger i Gellerup,” siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.