Under ransagning af flere lejligheder i Gellerup i fredags blev fire unge mænd anholdt.
To af dem, brødre på 19 og 21 år, blev efterfølgende varetægtsfængslet i lørdags i Retten i Aarhus, sigtet for maskerede trusler på tv og ulovlig våbenbesiddelse. Den 21-årige har tidligere været indblandet i skyderi ved Bazar Vest i januar 2013, hvor han blev ramt i benet. 
Efter ransagningen kunne politiet blandt andet fremvise patroner og et kikkertsigte til et våben, fundet i brødrenes mors lejlighed og kælderrum på Janesvej. De cirka 1400 fundne patroner var gemt i en bamse og en kuffert.
Vi er uskyldige
Begge brødre erklærer sig uskyldige i sigtelserne. De to brødres storebror, der var tilstede i retten, udtalte til Aarhus Stiftstidende, at han heller ikke mente, hans yngre brødre havde været blandt de maskerede unge på tv.
Han mente desuden, politiet burde fokusere på at finde gerningsmændene bag skudepisoden på Gudrunsvej. Anholdelsen af hans brødre så han ikke som relevant i den sammenhæng:
”Gellerup er hverken blevet mere tryg af, at mine brødre er blevet anholdt,” udtalte han.
Hvad den ældre bror mente om de mange ulovlige patroner, hans brødre samtidig var anklaget for at være i  besiddelse af og deres relevans for områdets sikkerhed, fremgik imidlertid ikke.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.