På onsdag den 13. august skal Aarhus Byråd diskutere et borgerligt forslag om, at planerne for moskeen i Gellerup bremses, og at der ikke skal kunne gives tilladelse til at bygge en moske i helhedsplan-området.
Sagen var på dagsordenen på byrådets junimøde, men her nåede man ikke at diskutere forslaget. Men nu står det næstøverst på dagsordenen, så det bliver ikke udskudt flere gange.
Moskeforeningen har måttet acceptere udsættelsen af sagen, som egentlig er en almindelig byggesag, som politikerne ikke tager stilling til. Men De konservative og Venstre kaldte sig i juni overraskede over, at der var planer om en moske midt i Gellerup. Det mente de ikke, at de havde hørt om tidligere eller troet kunne lade sig gøre. Dette på trods af, at medierne mange gange har omtalt byggeplanerne i Gellerup. 
Men de to partier vil have byrådet til at skrive ind i helhedsplanen, at der ikke kan bygges en moske i området.
Trussel om at trække støtte
Partierne truer med, at hvis det ikke kan vedtages af byrådet, vil Venstre og Det Konservative Folkeparti betragte forudsætningerne for deres deltagelse i helhedsplanen som bristede.  
Det er en politisk besværlig situation, idet der selv uden De konservatives og Venstres opbakning til være et flertal bag helhedsplanen, men det vil være skrumpet gevaldigt ind til 17 af byrådets 31 medlemmer. I forvejen er Enhedslisten og Dansk Folkeparti imod helhedsplanen – dog med meget forskellige argumenter.
Læs forslaget fra V og K

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.