Endnu en placering for den kommende moske er kommet på bordet: på det flade bakkelandskab mellem Toveshøj og Ringvejen. En enig afdelingsbestyrelse på Toveshøj vil foreslå ideen til moské-foreningen, og afdelingen har rådført sig med boligforeningens næstformand Keld Albrechtsen, som også tidligere har vejledt moskéforeningen om tekniske spørgsmål i forhold til placeringer. 
"Det er kun få hundrede meter fra Bautavej, så vi håber, at politikerne også synes om ideen som et godt kompromis. For mig at se er det en ren win-win situation, hvis moskéen bliver placeret her. Det er ikke selve Gellerup, men alligevel tæt på, og den bliver nem at komme til fra muslimer i hele byen," siger afdelingsformand Anett Sällsäter Christiansen. 
Flot vartegn for mangfoldighed
"Det er vores jord, og vi vil meget gerne sælge den til moskéforeningen. Vi synes ikke, at moskeen skal ligge gemt i et industriområde på Bautavej, og det vil være rigtig flot, hvis den kommer op i højden, så den kan blive et vartegn for mangfoldigheden i Aarhus," siger hun.
Et jordsalg vil også gavne beboerne på Toveshøj, fordi afdelingen vil kunne bruge pengene til at renovere boligerne for.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.