2208. Så mange døre bankede ansatte fra biblioteket på, da de onsdag den 1, torsdag den 2 og mandag den 6. oktober oplyste om NemID og Digital Post, der skal bruges i forbindelse med blandt andet post fra det offentlige.
Positiv oplevelse
Medarbejderne på biblioteket brugte omkring 54 personaletimer, hvilket svarer til over halvanden uges arbejde, til at oplyse og informere om NemID og Digital Post. Med sig havde de nogle bydelsmødre, og arabisk- og somalisktalende personer så det var muligt at snakke med alle.
Omkring 40 procent af de 2208 husstande lukkede op, og ingen smækkede dørene i. ”Det var en rigtig positiv oplevelse,” siger bibliotekar Lone Hedelund og fortsætter: ”Der var ingen, der var negative, og dem der allerede havde NemID og en digital postkasse, synes det var en rigtig god idé at gå rundt til husstandene. Det var en fantastisk oplevelse.”
Vigtigt at vi kerer
”Størstedelen havde allerede NemID og en digital postkasse, men det var ikke alle, der vidste, at det hed NemID. Da vi så sagde nøglekort, vidste de, hvad det var,” siger en smilende Lone Hedelund.
Medarbejderne svarede på mange spørgsmål, og de hjalp flere personer med at forstå, hvorfor de skal oprette en digital postkasse og ikke kun have e-boks. ”Jeg synes, at det er vigtigt, at vi kerer os om beboerne. Det er en måde, vi kan få de, der ikke føler sig en del af fællesskabet, til at føle sig en del af det. Opmærksomheden er rigtig vigtig,” nævner Lone Hedelund.
Flere årsager til fritagelse
Selvom mange allerede havde NemID og har en digital postkasse, var der et fåtal, der bad om fritagelse.
”Dem der beder om fritagelse, er de personer, der har det bedre med at få et brev. Det kan være fordi, de er analfabeter, ordblinde, ikke taler særlig godt dansk eller ikke har nogen computer,” siger Lone Hedelund.
Hun nævner, at nogle personer har fået en midlertidig fritagelse på to år. Det er for eksempel personer, der ikke taler og forstår dansk særlig godt, eller personer der ikke er vant til at bruge computere. På den måde får de to år til at forberede sig, og de kan få hjælp af medarbejderne på biblioteket i forbindelse med diverse kurser. Hvis personen ikke er klar efter to år, kan han eller hun får yderligere to år.
Fra 1. november skal alle over 15 år, der ikke har fået fritagelse, have NemID og Digital Post.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.