Onsdag den 15. oktober åbner en ny café i Tousgårdsladen på Edwin Rahrs Vej. Den hedder Verdenscaféen, og er bygget op på en helt bestemt måde. Måden den skiller sig ud på i forhold til andre caféer er, at personalet består af kvindelige praktikanter, førtidspensionister og flex-jobbere, der gerne vil i arbejde.
Målgruppen for caféen er beboere og firmaer i Gellerup, og de håndværkere, der arbejder i Gellerup. Verdenscaféen laver både dansk og etnisk mad, og derfor er der noget for enhver smag.
Sirwa Fattah, der er formand for Kurdisk Kvindeforening og kontaktperson hos Verdenscaféen, regner med, at der kommer mellem 20 og 25 mennesker hver dag, men hun håber selvfølgelig på flere. Desuden laver kvinderne madpakker til skolebørn.
”Jeg håber, der kommer flere, fordi vi har dygtige kvinder, der laver sund og lækker mad. Derudover er vores mad af høj kvalitet til gode priser,” siger Sirwa Fattah, der også er sikker på, at projektet bliver en succes: ”100 procent – det skal det blive.”
Lune retter og salater
Verdenscaféen har åben mandag-fredag fra 9-13. De serverer blandt andet lune retter til 35 kroner, salater til 25 kroner, og sandwiches til ligeledes 25 kroner.

Den er et projekt under den boligsociale helhedsplan, som står bag etableringen af cafeen. Formålet er – foruden at kunne levere god mad – at bringe udsatte voksne tættere på arbejdsmarkedet. Det boligsociale projekt ledes af Lars Balslev Clausen, men Verdenscafeen har sin egen økonomi og har selv ansat personale.

www.madpakkeonline.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.