Knæk Cancer-bussen, der kører rundt i Danmark i denne uge, var tirsdag ved Bazar Vest. Her var medarbejdere fra Kræftens Bekæmpelse til stede med tilbud om flere aktiviteter.
Cyk’l dig til en flødebolle
To motionscykler var stillet op, og begge havde et skilt med teksten: ”Cykel dig til en flødebolle”. Her satte sig en ung mand på cyklen og begyndte med at cykle, mens han blev instrueret af en medarbejder fra Kræftens Bekæmpelse.
Cecilie Ågesen fra Kræftens Bekæmpelse fortæller: ”Det er for at vise, hvor meget der skal til for at forbrænde en flødebolle. Børn og unge skal for eksempel cykle rigtig meget for at forbrænde en flødebolle. En mand på omkring 80 kilo skal cykle 7-8 minutter og en kvinde på 60 kilo skal cykle ni minutter.”
Hvordan føles KOL og lungekræft?
Ud over de to motionscykler kunne man også få stukket et sugerør i hånden. Her skulle man først gå en tur i raskt tempo. Derefter fik man udleveret et sugerør, som man skal trække vejret igennem, mens man går den samme rute.
”Ved at trække vejret igennem et sugerør, mens man går i raskt tempo, får man fornemmelsen af, hvordan det føles at have for eksempel KOL eller lungekræft,” siger Cecilie Ågesen.
Også andre aktiviteter
Udover at gå og cykle kunne man også sjippe. Mange børn og voksne kan finde ud af at sjippe, men her fik man en vest på, der tilføjer ekstra vægt. Cecilie Ågesen siger, at det er for at vise, hvordan det føles at være overvægtig i forbindelse med motion.
"Jo mere man vejer, jo større risiko er der for forskellige sygdomme.”
Derudover var der også brødstykker på et bord, der viste folk, at det er muligt at få lyst brød med fuldkorn – altså ikke kun rugbrød. Det er vigtigt at spise fuldkorn, fordi det indeholder de vitaminer og mineraler, der er med til at mindske risikoen for diverse sygdomme.
Knæk Cancer-bussen gav råd og vejledning
I Knæk Cancer-bussen fik folk målt deres BMI og kolesterol-tal – altså et normalt sundhedstjek. Rådgivere bagest i bussen sad klar til at snakke med folk, hvis nogle skulle have brug for det.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.