Byrådets fløje vil næppe kunne blive enige om, hvor en ny moské i vestbyen skal ligge. Den socialdemokratiske borgmester Jacob Bundsgaard sagde på byrådsmødet onsdag, at der er stærke holdninger til moskéen, og derfor har han taget opgaven på sig at finde et kompromis.
Mens der arbejdes på at nå frem til en løsning, som Moskéforeningen forhåbentlig kan bakke op om, bliver der ikke vedtaget noget. Derfor blev SFs forslag om, at byrådet skal bakke op om en løsning på bakken ved siden af Toveshøj, skudt til hjørne – det vil sige til borgmesterens afdeling og senere til Magistraten, hvorefter byrådet skal diskutere forslaget igen.
Venter melding fra Moskéforenigen
Bundsgaard sagde, at han venter en tilbagemelding på sit Bautavej-forslag sidst på måneden fra Moskéforeningen.
Han håber på en løsning, der kan samle støtte fra både foreningen og fra borgerfløjen. På flere møder har beboere dog truet med at trække støtten til helhedsplanen, hvis ikke deres ønske om en moské i Gellerup opfyldes.
Ingen krav om afstand
Fra højrefløjen kom der en vis opblødning under byrådsdebatten i onsdags, idet Venstres holdning ikke er at placere moskeen mindst tre kilometer væk fra Gellerup, og gerne i et industriområde. Det var ellers, hvad den politiske ordfører Gert Bjerregaard fra Venstre har sagt i medierne, men det blev skudt ned af rådmand Bünyamin Simsek:
"Venstre har ikke et krav om en bestemt afstand," sagde han.
Som at tro på julemanden
Men Venstre og Konservative er enige om, at inden for helhedsplansområdet må moskeen ikke ligge, ej heller på bakken ved siden af Toveshøj. Forslagsstillerne fra SF kunne ikke forstå borgerfløjens udmelding om, at en moské i Gellerup vil fastholde et parallelsamfund:
"At tro, at der ikke også i overskuelig fremtid vil bo overvejende muslimer i området, svarer til at tro på julemanden. Vi skal ikke gå på kompromis med religions- og forsamlingsfriheden," sagde rådmand Thomas Medom under byrådets behandling af SFs forslag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.