ACFC og Gellerup får en kunstgræsbane til sommer som erstatning for den nuværende græsbane. Dette sker på grund af, at den sydlige tværvej og Bygaden vil halvere den nuværende bane.

Altid muligt at spille
Uffe Melgaard Pedersen fra Gellerupsekretariatet, der har siddet som konsulent på projektet, siger, at der blev enighed om banen for omkring et år siden, og valget af en kunstgræsbane er rigtig god:
”En kunstgræsbane udvider mulighederne i forhold til brug. Der kommer ikke til at være ’stille’, som der er på græsbanen om vinteren.”

Den nuværende græsbane bliver halveret til september. Det betyder ikke, at der vil være et tidspunkt, hvor det ikke er muligt at spille fodbold, da kunstgræsbanen står klar til brug i sommeren 2015, siger Uffe Melgaard Pedersen: ”Den resterende del af græsbanen vil på kort sigt fortsat kunne bruges som 7-mandsbane. På længere sigt vil det areal indgå i byparken.”

Skoler og institutioner er meget velkomne

Der bliver ikke slidt i samme grad på en kunstgræsbane, som der gør på en græsbane, og det åbner også flere muligheder, mener Uffe Melgaard Pedersen:
”Vi er meget åbne i forhold til den nye skolereform, hvor der er kommet endnu mere fokus på motion og bevægelse. Det vil også være rigtig spændende, hvis institutionerne i området vil bruge banen. På den måde får alle gavn af den. ACFC vil dog stadig være den primære bruger.”

Tre-kantet samarbejde

Kunstgræsbanen er blevet til i et samarbejde mellem Brabrand Boligforening, Aarhus Kommune og ACFC.
”Samarbejdet har været rigtig godt. Vi har haft en konstruktiv dialog og en gensidig forståelse for hinanden. Derudover har beboerdemokraterne også været inde over projektet, så der har været mange, gode synspunkter,” fortæller Uffe Melgaard Pedersen.

Alt skal hænge sammen
Kunstgræsbanen bliver en del af bypark midt, hvor også klatreklubben og Gellerupbadet hører til. De kommer alle til at være tæt på det fremtidige ’Sport- og kulturcampus’, der også kommer til at danne rammen om det kommende beboerhus og Verdenspladsen. Ifølge Uffe Melgaard Pedersen er det vigtigt, at kunstgræsbanen stemmer overens med byparken:
”Vi fokuserer meget på, at det hele skal hænge sammen. Derfor er den også lagt tæt på ’Sport- og kulturcampus’. Derudover tænker vi også meget på, hvordan lyset og hegnet kan hænge sammen med byparken”

I enden af kunstgræsbanen mod Gudrunsvej kommer et lille opvarmningsområde. Derudover bliver der på længere sigt lavet en 8-mandsbane mellem Gudrunsvej og bygade midt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.