Engang i mellem er der politibetjente fra Vollsmose med på patrulje i Aarhus Vest. Og omvendt. Boligområderne og deres beboere minder om hinanden, så betjentene kan lære af hinanden.
Og tro det eller lad være:
”Vore kolleger på nærstationen i Vollsmose har fortalt os, at de unge i Gellerup er mere velopdragne end dem i Vollsmose. Dér kan de finde på at sige ”pansersvin” og ”Fuck din mor”, men det sprog vil vi ikke finde os i i Aarhus Vest,” fortæller politikommissær Jens Espensen.
I dette tilfælde har Vollsmose-betjentene kunnet tage en erfaring med hjem, som de kan bruge. Dér har de nogle gange for at undgå konflikter undladt at stoppe biler, fordi nogle bilister opfatter dette som chikanerier. Men i Aarhus Vest har bilisterne efterhånden erfaret, at når biler stoppes, er der ikke tale om chikanerier, men om politiarbejde.
Det gode beredskab
En anden forskel er Gellerups beredskab – som er frivillige beboere og kommunale, der hurtigt kan træde til ved uro og større arrangementer, hvor der er risiko for uro.
”Vollsmose-folkene blev lidt overraskede over, at Gellerup har sådan et beredskab, som fungerer så godt, som det gør," fortæller Espensens kollega, Jens Henrik Jensen.
Vollsmose har også erfaret, hvordan lokalpolitiet i Aarhus Vest dyrker samarbejde og åbenhed, idet man ofte holder møder med klubmedarbejdere, boligforeninger og andre, der agerer i området.
Bazar-fif med hjem til Gellerup
Hvad har Aarhus Vest så kunnet lære af Vollsmose?
”Vi har blandt andet lært nogle måder at håndtere bazar-problemer på. Det har givet en fast praksis med, hvad vi gør, når personer med karantæne fra Bazar Vest overtræder forbudet mod at komme der,” oplyser Jens Espensen.
I løbet af de seneste halvandet år har 20 politibetjente været på udveksling med Vollsmose, og det vil fortsætte, fordi ”det giver god mening”, understreger han. Der er ikke konstant udveksling, men nogle gange hen over forårs- og efterårsperioderne.
Udvekslingen har også nogle fordele på person-niveau, fordi nogle personer i det kriminelle miljø færdes både i Vestbyen og i Vollsmose. Det har for eksempel gjort det nemmere at udpege bandemedlemmer i Black Army.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.