Beboere i Gellerup skal krydse Gudrunsvej for at komme til Globus1. Nogle synes også, at det er en anden verden – at de ikke rigtig har indflydelse, at kommunen bare har kommandoen. Jamen, var Brabrand Boligforening ikke med til at betale den, så burde det da også være ”vores” sted?
Gellerup.nu krydsede vejen en dag og fik smat på skoene med fra vejbyggeriet, men vi blev også lidt klogere. Vi mødte ledelsen af Globus1, som havde inviteret os indenfor for at give deres syn på sagen.
”Der er nogle misforståelser, og dem vil vi gerne bringe væk,” siger den daglige leder af Globus1, Anette Carøe. Mogens Christensen, chef for Aarhus Kommunes idrætscentre, nævner en af dem:
”Globus1 blev bygget af os i samarbejde med boligforeningen, men vi betaler hele driften, og derfor er det vore retningslinjer, som huset drives efter. Men man får indflydelsen gennem brugerrådet, og der er også fire faste pladser til afdelingsbestyrelserne i Gellerupparken og Toveshøj i rådet,” siger han.
De faste brugere af multihallen har mulighed for at komme ind i brugerrådet, men interessen er ikke overvældende. Der er faktisk ledige pladser, fortæller Anette Carøe.
Som en skolebestyrelse
Hvad får man så indflydelse på igennem rådet?
Rådet er stort set ligesom en skolebestyrelse, idet man har dialogen med personalet, man er med til at lægge retningslinjer for brugen af huset og for taksterne. Det har været med til at godkende de ”kommercielle” takster, når der eksempelvis er politiske arrangementer eller Eid-bøn i huset. Foreningerne bruger huset til lave takster, og de kan normalt fylde hallen med glade brugere.
Brugerrådet mødes fire gange årligt. Anette Carøe vil ikke afvise, at hvis rådet ”fyldes op”, kan det blive relevant med længere møder
Lederne af Globus1 ser gerne, at flere søger indflydelse på husets drift gennem brugerrådet. Det gælder ikke kun beboerne i Gellerup, da huset kan bruges af alle i Aarhus, men for få kender dets eksistens.
Ifølge Dinah Nielsen – der er daglig leder af Gellerupbadet og med i ledelsen af Globus1 – er det på tale at sætte et lysskilt op, bare med teksten ”Globus1” og som er synligt fra ringvejen.
Brugerrådet har lige nu følgende medlemmer:
Inge Skårup Skov, Idrætsbørnehaven /Globus1  
Abdel-Rahman Makkouk, Arabisk Kulturforening
Awil Abdi Farah Ade, Somaliske Gadebørns forening
Ove Pedersen, Åbyhøj IF Basket
Thomas Ochsner, Åbyhøj IF Fodbold
Sofus Riishede, Idrætssamvirket
Adnan Fayez, Gellerupparkens afdelingsbestyrelse
Omar Ahmed Mohammed Shirwa, Gellerupparkens afdelingsbestyrelse
Finn Herskind, Toveshøjs afdelingsbestyrelse
Abdulmalik Farah, Toveshøjs afdelingsbestyrelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.