Globus1 har fået kritik for at have inddraget det ene af husets mødelokaler og givet det til Folkesundhed Aarhus og til jordemødre. Men faktisk er det en win-win-situation, mener ledelsen i huset.
”Efter, at de to tilbud er startet i huset, kommer der flere fra lokalområdet i dagtimerne,” siger daglig leder Anette Carøe.
”Nogle af de, der besøger Folkesundhed Aarhus, bliver eksempelvis opmærksomme på muligheden for at dyrke idræt i huset. Samtidig har nogle meldt sig til kvindesvømning eller er kommet med på gåture i Hasle Bakker,” siger hun videre.
Anette Carøe gør også opmærksom på, at der ikke er færre mødelokaler nu end tidligere:
”Vi har lavet et nyt mødelokale i det tidligere lederkontor, idet administrationen nu er samlet i eet lokale," fortæller hun.
”Antallet af lokaler er det samme, men vi har fået flere brugere,” er hendes svar på kritikken, som hun hører af og til.
Stadig pres på hallen
Der er dog stadig kø for at få haltimer til idræt:
”Mange foreninger vil gerne have to-tre timer til idrætsaktiviteter hver uge, men det kan jo ikke lade sig gøre,” siger Mogens Christensen, der er chef for kommunens idrætscentre. Det er især efter kl. 16, der er pres på, og i det tidsrum er også Nordgårdhallen næsten fuldt booket.
Benjamins fodbold
Foreningernes idræt fylder altså meget, men en gang om ugen er der blevet plads til motionister, der ikke er i en forening. Det hedder ”Benjamins fodbold” – opkaldt efter aktivitetsmedarbejder Benjamin Dajic. Alle unge foreningsløse kan spille fodbold hver torsdag kl. 19.30 til 21.00.
Bortset fra denne aktivitet står Globus1 ikke selv for at arrangere, men for at stille faciliteterne til rådighed. Dog er Globus1 fortsat arrangør af De ”fede ferier” i vinterferien og efterårsferien. Det sker i samarbejde med blandt andre ACFC Klubberne i Gellerup, foreningskonsulenterne og foreningslivet. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.