På taget af blok 2, Gudrunsvej 12-20, har Brabrand Boligforening i samarbejde med Aarhus Kommune og Helhedsplanen sat to kameraer op, der skal lave en såkaldt timelapse. En timelapse er en række billeder, der er sat sammen til en video. I dette tilfælde tages der ét billede i hver time, og disse skal til slut danne en video.

Mere end 1000 ord
Kameraerne er sat op, så de hovedsageligt peger mod Bentesvej 21-31 og 41-51. Det er de to blokke på Bentesvej, der rives ned.

Trine Kyed, kommunikationskonsulent i Gellerupsekretariatet, siger: ”Formålet med at lave sådan en video er at vise udviklingen i området, så man ikke glemmer, hvordan der engang var i Gellerup. Der sker mange forandringer lige nu, og derfor kan det også bruges som en måde at dokumentere disse på.”

Trine Kyed nævner, at udover at lave timelapse bliver der også taget et luftfoto hvert halve år. Trine Kyed tilføjer, at billeder har en anden effekt end ren tekst, fordi de er mere konkrete, og siger mere end 1000 ord.

Alle interesserede
”Målgruppen for videoen er alle, der er interesseret,” siger Trine Kyed, og fortsætter: ”Jeg tror, at mange vil finde det super interessant at se udviklingen, og så tænker jeg, at det vil være spændende for de kommunale ansatte, der skal flytte herud, så de kan se, hvordan det så ud før.”

Kameraerne skal umiddelbart tage billeder, indtil de ansatte i Teknik og Miljø samt Sociale forhold og Beskæftigelse flytter til Gellerup, men der diskuteres, om man skal fortsætte med at tage billeder efter det.

Besværligt at finde andre steder
De ansvarlige for billederne har overvejet at sætte flere kameraer op, men det har været et problem, siger Trine Kyed: ”Det har været svært, fordi vi både skal finde et sted, hvor udsynet er godt, plus at det skal være højt oppe.” De overvejede skorstenen ved Bazar Vest, men det var for besværligt for firmaet Imagic, som står for kameraer og produktion.
”Kortene i kameraerne bliver skiftet fysisk, og derfor vil den placering være der. Derudover havde vi forestillet os at placere et kamera på Bentesvej 1-11, men den skal jo være en del af ungdomsbyen, så den kunne vi heller ikke bruge.”

Et eksempel på timelapse er fra opførelsen af Bestsellers domicil på Aarhus Havn. Du kan se videoen her.

Når videoen er færdig, vil det være muligt at se dem på Helhedsplanens hjemmeside.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.