Formanden for Grimhøjmoskéen, Oussama El-Saadi, støtter Islamisk Stat, og det samme gør ledelsen i moskéen. De benytter det danske demokrati, men ønsker ikke selv en demokratisk styreform – derimod en sharialovgivning, hvor islamiske regler hersker.
Det kom frem i en ny tv-udsendelse i aftes på DR, "Den fordømte moské", og den fik flere politikere til at genfremsætte et forslag om at lukke moskéen, som også kalder unge danske Syrien-krigere for helte og martyrer.
Det er markante synspunkter, og det vil blive diskuteret, om de er inden for rammerne af ytringsfriheden, eller om de kan sidestilles med opfordring til terror. 
I tv-udsendelsen holdt moskéformanden og andre i ledelsen sig ikke tilbage for at sige, at de ikke ønsker demokrati, men sharialovgivning, og at de holder med Islamisk Stat.
Men de afviser, at de er med til at radikalisere unge. Ud af de 27 unge østjyder, der er taget til Syrien for at deltage i krigen i Syrien og Irak, har 22 haft deres gang i Grimhøjmoskéen. Men moskéens ledelse afviste igen i udsendelsen, at man her har rekrutteret unge til at blive hellige krigere. Man vil bare ikke tage afstand fra dem, der vælger at blive det.
Moskéen vil være større
Imens arbejder Grimhøjmoskéen med planer om en markant udvidelse af moskeen, idet man vil søge kommunen om lov til at bygge en etage på de nuværende lokaler, inklusiv en minaret. I øvrigt er man også ved at indrette en lilleskole.
Byrådet kommer altså til at tage stilling til byggeplanerne, og det er allerede blevet draget ind i debatten mellem flere byrådspolitikere, om man kan betragte det som en almindelig byggesag, eller om man ud fra historikken om radikalisering og ekstreme synspunkter kan sige nej til planerne. I Folketinget ønsker flere politikere at lukke moskeen helt.
Til det sagde Oussama El-Saadi i udsendelsen, at det tager han helt roligt. Han kender sine rettigheder, og hvis det alligevel skulle ende med en lukning, så vil man fortsætte aktiviteterne i private lejligheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.