Østjyllands Politi ransagede onsdag 10 adresser, primært i Brabrand, i en sag om omfattende databedrageri. Flere vil i de kommende dage få besøg af politiet i den store svindelsag.
Østjyllands Politi har igennem længere tid efterforsket en stor personkreds, primært fra det vestlige Aarhus, der mistænkes for at stå bag omfattende databedrageri, ved at have bestilt dyre rejser med brug af stjålne, udenlandske kreditkortoplysninger.

Den omfattende efterforskning har ført til, at politiet onsdag formiddag ransagede 10 forskellige adresser, primært i Brabrand, blandt andet  for at sikre computere og andet udstyr, der mistænkes for at være brugt til databedrageri.
Bedrageriet er foregået ved, at personerne har bestilt dyre rejser og betalt med stjålne, udenlandske kreditkort. Personerne har enten selv rejst eller har mod betaling bestilt rejsen til andre personer. Bedragerierne har efterfølgende medført, at de udenlandske kreditkortudstedere har afvist betalingen, såkaldt chargeback, hvilket indtil videre har kostet et enkelt rejseselskab over 400.000 kroner.
Brødre og fætter er bagmænd
Politiet har i forbindelse med ransagningerne afhørt ca. 15 personer, hvoraf flere er blevet sigtet. Tre personer blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør og de sigtet for at være blandt hovedpersonerne i det netværk, der har begået bedragerierne.
Der er tale om to brødre på 23 og 25 år samt deres fætter på 22 år. Alle tre bor i, eller har stærke familiemæssige relationer til, Brabrand. 
Yderligere en bagmand eftersøges og kan se frem til et krav om varetægtsfængsling, når politiet får fat i ham.
Også tøj og gavekort
Den foreløbige efterforskning efter onsdagens aktion har afsløret, at netværket, foruden rejser, har købt og videresolgt blandt andet beklædning og elektroniske gavekort/værdikuponer, og undersøgelsen af de beslaglagte computere imødeses derfor med spænding hos politiet, der forventer, at langt flere sager kan dukke op.
I den nærmeste fremtid kan op mod 50 personer, primært fra Brabrand-området, se frem til en henvendelse fra politiet angående deres rolle i sagen, og der venter sigtelser til mindst halvdelen af dem. For mange vil det således vise sig, at det der lignede et godt tilbud om en billig rejse, i sidste ende kan blive en dyr fornøjelse.
"Det udvikler sig hele tiden. Vi startede med 30 sager – nu er vi oppe på mellem 60 og 80, og det ser ud til, at det vokser støt," siger politikommissær Jens Espensen fra lokalpolitiet Aarhus Vest

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.