Skolereformen har nu været under praktisering i godt og vel et halvt skoleår. Men har den virket, og hvad synes skoleeleverne egentlig selv om den nye reform?

Abdul-Rahman Jarkas, som går i 9. klasse på Tilst Skole, mener, at der er fordele og ulemper ved reformen:
”Jeg synes, ideen bag er god. Vi bruger mere tid på lektier på skolen, så vi har mere fritid, og vi får lektiehjælp to gange om ugen. Men reformen har også nogle ulemper, f.eks. skal vi gå i skole i flere timer. Alt i alt kommer det an på, hvordan man kan lide at udføre skolearbejdet.”

Når man spørger Abdul-Rahman Jarkas om virkningen af reformen, er han lidt mere tilbageholdende:

”Jeg synes, reformen i sig selv er fin, men eleverne har ikke haft stor indflydelse på den. Jo mere eleverne er tilfredse med reformen, jo bedre udnyttes den. Jeg tror også på, at det vil ændres, hvis ikke dem bag reformen får de resultater, de forventer, efter et stykke tid,” siger han.
For lang skoledag
Ligeledes mener Lokman Al-Soufi, der går i 8. klasse på Søndervangskolen i Hammel, at målet er fornuftigt, men at midlerne er demotiverende og hæmmer elevernes lyst til skolen:

”Eleverne skal være på skolen i otte timer dagligt, hvilket gør at det meste af ens dag ryger på at være i skole. Det gør, at jeg personligt bliver træt af skolen. Derfor mener jeg, at den nye skolereform måske ikke har virket, som politikerne har forudset," siger Lokman.
"Jeg mener, at den nye skolereforms mål kan realiseres, hvis man kan effektivisere undervisningen, at man laver mere på mindre tid. Selvom det lyder lidt urealistisk, så mener jeg, at et vellykket samarbejde mellem lærerne og eleverne er den rigtig vej.”

Ideen bag den nye skolereform er i sig selv et godt og aldeles fornuftigt initiativ ifølge eleverne, men man bør altså overveje en anden fremgangsmåde, der er mere motiverende for eleverne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.