Et politisk trekløver fra Enhedslisten gæstede mandag Gellerup for at høre om helhedsplaner, men lige så meget for at besøge foreninger og aktører – og høre om antiradikalisering og integration.
Nikolaj Villumsen fra Folketinget blev flankeret af Gellerup-beboer og folketingskandat Anne Hegelund og på den første del af turen også af byrådsmedlem Peter Bonfils.
Boligsocial leder Henning Winther fortalte om den fysiske helhedsplan og om de boligsociale indsatser, som især har til formål at støtte beboernes initiativer og gøre et muligt at realisere dem – gennem samarbejde.
Nikolaj Willumsen ønskede med sit besøg at lytte til "hverdagens eksperter" – og høre om det brede samarbejde. Sidste år oplevede han selv Gaza-demonstrationerne i Aarhus og lagde mærke til, at de blev båret frem af et meget bredt samarbejde – i modsætning til flere af demonstrationerne i København.
Delegationen var også på besøg hos politiet, Klubberne i Gellerup – hvor mange kommunalt ansatte fortalte om deres indsatser – og i Cirkus Tværs, som er en af de helt store integrations-succeser. Cirkusset blander børn og unge fra Gellerup med unge fra hele byen, fordi det er byens eneste cirkus.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.