I aften er Baraa Qadoura fra Gudrunsvej med på Bootcamp i X-Factor. Det er der for mange ikke den store nyhed i. Her på redaktionen hepper vi på den 15-årige knægt – han har gjort det, som mange drømmer om.

At Baraa er kommet til, hvor han er på grund af sit eget, naturlige talent, skal ingen tage ham fra ham. I en tidligere udsendelse er det blandt andet blevet beskrevet, hvordan dommer Remee udbrød ”Se de øjne – hvor de stråler!”

Gratis undervisning hos Pearl
Der er – endda helt gratis – hjælp at hente for dig, der er teenager under 18 år. Og det gælder, hvad enten du har en drøm om at blive den næste Baraa eller bare gerne vil blive dygtigere til at synge.

På Tovshøjskolen er der hver fredag i tidsrummet kl. 16-17.30 undervisning i sang under Ungdomsskolen Gellerup og Toveshøj. Underviseren er sangeren Pearl Cutten, en kvinde, som tydeligvist lægger sin sjæl i sit arbejde. Ved en tidligere lejlighed har hun sagt: ”Musik er alt for mig.”

Baraa Qadoura er en af de tidligere elever, og sidste fredag var jeg med på en kikker.

Tillidsfuld undervisning
De tre unge mennesker i alderen 14-17 år har selv udvalgt deres sange, og de synger dem én ad gangen for Pearl.

Eleverne beretter, at de har i løbet af deres tid på kurset gjort store fremskridt. Den ene pige havde virkelig svært ved at komme ud over kanten, men det har undervisningen hjulpet med.

Jeg får indtrykket af, at Pearl Cutten er ved at lære dem et ”håndværk”. Hun fortæller dem om, hvordan de bedst bruger deres stemme, blandt andet ved at bruge mavemusklerne. En af pigerne er forkølet og synger derfor under vanlig standard. Hun får vejledning i, hvordan hun skal tackle de svære omstændigheder og derved udnytte sin stemme så godt som muligt.

Klokken 17.30 er det slut, og de tre snakkelystne elever og deres lærer følges til Janesvej, hvor de spredes.

Vil du med?
Hvis du selv ønsker at deltage i undervisningen så kontakt ungdomsskoleleder Rasmus Brandt Lauridsen på email: rabla@aarhus.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.