I lørdags var der i Fredens Moské åbent hus for alle, der havde lyst til at lære noget om moskeen og islam generelt. Med hensigt på at fjerne fordomme om islam havde Budskabet sammensat et åbent hus for alle.
Budskabet består af en gruppe ældre, samt unge fra Gellerup, som har én opgave. Opgaven går ud på at dele budskabet om islam med den danske befolkning for at dræbe de fordomme, der kan forekomme. Budskabet holder til i Fredens Moské på Edwin Rahrsvej.
Lørdag kl. 11 slog Budskabet dørene op for åbent hus, i moskeen, hvor der ellers altid er åbent. Det var nemlig en af de første fordomme, som de arbejdede med den dag.
"Moskeerne er ukendte, og mange ved ikke, hvad der foregår her. Det kan betyde, at der opstår en masse fordomme." fortæller Asem Mansour, 16 år.
"Budskabet vil gøre det klart for andre, hvad moskeen består af, og hvordan muslimerne benytter den dagligt."
Guidede ture
Åbent hus bestod af en guidede ture gennem moskeen, hvor man fik viden om islam og til slut et foredrag.
Boder var der mange af. Den første bod handlede om Budskabet generelt, deres begivenheder, projekter osv. Den anden handlede om bøger indenfor islam, som gratis kunne tages med hjem. Derudover kunne man få skrevet sit navn på arabisk med fin traditionel skrift. Man kunne også få prøvet tørklæder.
Foredraget handlede om moskeens historie og dens rolle i dag, og det affødte mange spørgsmål fra publikum. Til slut var der til alle gæsterne en lille souvenir og et "tak for denne gang" fra Budskabet.
Omkring 60 personer deltog i Budskabets arrangement.
Du kan følge Budskabet på Facebook, hvor der løbende kommer nye begivenheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.