Foran over 10.000 tilskuere på Aarhus Stadion modtog ACFCs formand Afif Abdallah hæder og en stor pengegave, som skal bruges til en ny multibane for alle i Gellerup. Dansk Boldspil-Union benyttede nemlig pausen i onsdagens landskamp mellem Danmark og USA til at sige tak til ACFC for et godt integrationsarbejde.
ACFC vil anlægge en multibane, som skal samle børn, unge og ældre omkring motion og sammenhold. Banen, som er til fri afbenyttelse for alle interesserede døgnet rundt, bliver anlagt med støtte fra Nordea-fonden og Dansk Boldspil-Union.
I alt 14 danske klubber får del i de fem mio. kr., som Nordea-fonden og DBU støtter anlæggelsen af multibaner med i 2015. ACFC er kommet med, fordi den gør et kæmpe-arbejde for integration og for at få børn til at spille fodbold i stedet for at hænge ud.
”Vi har prioriteret baner, som er en del af en større helhed, et større aktivitetsområde, har flere udnyttelsesmuligheder og samarbejder med flere forskellige parter for at få flest muligt engageret i banerne. Banerne henvender sig ikke kun til eksisterende fodboldspillere, men alle som har lyst til at dyrke motion i fællesskab med andre,” fortæller Christian Bordinggaard fra DBU.

En del af byparken
Multibanen i Gellerup bliver en del af den nye bypark og opføres i samarbejde med Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune.

”Det er fantastisk, jeg er så glad og taknemmelig. Det er en stor anerkendelse af det, vi laver i området, og det betyder rigtig meget for alle i Gellerup, at de nu får et sted at mødes i sportens ånd,” siger formanden for idrætsforeningen ACFC, Afif Abdallah.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.