I foråret 2014 gik vi gang med et projekt, som vi har valgt at kalde:”Sculptures By the Sea” her i Gellerupparken og Toveshøj.  Ideen er, at beboerne bidrager med ord, tanker og udformning sammen med en eller to professionelle kunstnere.

Dette projekt skal blive til en kunstrute med små kunstværker igennem området Gellerupparken og Toveshøj, som om et par år vil indgå i en større kunstrute mellem to søer: Hasle Bakker-søen og Brabrandsøen.

I Toveshøj gik vi i gang lige op til Ramadanen sidste år med at lave vejskilte, hvor vi skrev skridt eller kilometer-afstande på. Workshoppen var stillet op ved Tousgårdsladen, hvor man kunne skrive et forslag til teamaet.
Der kom mange gode forslag om, hvor man ville hen: lige fra basaren, svømmehallen, domkirken, Odense, Milano, Cape Town, Delhi, Mogadishu, New York, Månen og til det helt basale: en skilt med, hvor langt der er hjem.

De skilte kommer op en gang i midten af april sammen med en bænk som også kan bruges til både at sidde på men også som en scene.

Gå hjem i hjemmesutter
Hvad der er blevet færdigt, er fliseprojektet. Det er en ide om budskaber på fliser, som blev født efter en tur i Vollsmose for over fire år siden.

Der har været workshops, hvor beboere fra Gellerup og Toveshøj har formuleret budskaberne på fliserne, som f.eks.: at skændes på et gadehjørne, at gå hjem i hjemmesutter, og ’ude er godt, men hjemme er bedst’ mm.

Nu er projektet ved at være færdigt, og fliserne blevet lagt ned i tirsdags, så der er nu mulighed at gå på opdagelse på stien fra Edwin Rahrsvej forbi Ladens parkeringsplads og hen, hvor stien krydser den anden sti i hjertet af Toveshøj.
Ordene er blevet sandblæst ned i de 12 fliser, og for at gøre teksten lidt tydeligere har vi malet lidt sort farve i.

Det hele vil indvies engang i april, hvor vi også indvier vores kommende bålhytte med århundredets største ’snobrødsræs’ en gang i april.

Og måske søger vi om projektmidler til en ny etape med 12 fliser!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.