Gennem Startup Housing har Gellerup fået 32 nye beboere. En af dem er 20-årige Sirli Anniko fra Estland, der – sammen med en nær veninde hjemmefra – nu bor i en lejlighed på Dortesvej. Sirli studerer ”Chemical and Biotechnical Science” ved Business Academy Aarhus. Hun har været tilknyttet Startup Housing lige fra starten i august sidste år og indtil projektets afslutning i oktober. Herefter fik hun en normal lejekontrakt i boligforeningen.
Selvom det nogle gange var svært at finde den rette information, har Sirli været utrolig glad for Brabrand Boligforening og deres involvering i Startup Housing. Projektet har været altafgørende for, at hun nu studerer i Aarhus:
”Brabrand Boligforening har kastet os en redningskrans i vores jagt efter et sted at bo. Projektet er så vigtigt for nye studerende, der flytter til byen. Specielt for os udenlandske fuldtids-studerende fordi det er så svært at finde en bolig. Så uden Startup Housing ville jeg stadig være i Estland, og jeg synes virkelig, at det skal fortsætte så længe som muligt,” udtaler Sirli.
Selvom det var lidt en tilfældighed, at hun endte i Gellerup, er Sirli godt tilfreds med at bo her. Især elsker hun, at man indenfor kort afstand kan komme i City Vest, Bazar Vest, Fitness World og til bussen, som hun tager til skole. Hun kunne dog godt savne en god bar eller noget lignende i området.

Glæder sig til at komme tilbage
Da Sirli Anniko kom til Danmark, blev hun skræmt af negative historier om Gellerup og var derfor lidt betænkelig ved at flytte hertil. Efter nu at have boet her et stykke tid har hun fået et langt mere positivt syn på området. Alligevel føler hun, at det er et sted, man skal vænne sig til at bo. I Estland, siger hun, er man ikke vant til at kunne støde på op til 82 nationaliteter, som man kan i Gellerup.
Hun vil ikke betegne området som ”ghetto”, men synes der er nogle udfordringer ved området. Hun har ofte oplevet børn i området opføre sig respektløse og truende, og synes, at mange forældre skulle opdrage mere på deres børn. I det store hele oplever hun dog, at folk er søde, venlige og imødekommende.
Selvom hun er udenlandsk studerende, er Sirli Anniko bekendt med helhedsplanen og de mange fremtidsplaner for Gellerup. Hun tror forandringen bliver godt for området og håber på engang at komme tilbage:
”Jeg synes, at planerne for området er rigtig gode, og jeg håber virkelig det kommer til at lykkes efter hensigterne. Jeg glæder mig til at kunne komme tilbage om 10 år og fortælle mine børn om Gellerup og hvordan bydelen har ændret sig, siden jeg selv var her,” siger Sirli afslutningsvis.
Brabrand Boligforening udtaler, at man helt sikkert er positiv over for muligheden for at undersøge, om det kan lade sig gøre at tilbyde noget tilsvarende til studiestart næste år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.