Gellerup Bibliotek er ét af 10 børnebiblioteker i landet, der er over de næste måneder afholder workshops i computerspillet Minecraft. Lørdag d. 9. maj og lørdag d. 16. maj fra kl. 12-14 kan børn og unge vise deres kreative evner, og blandt andet komme med bud på, hvordan man skaber tryghed i fremtidens almene boliger.
Initiativet hedder ”Jagten på fælleskabet på Folkebiblioteket” og er et samarbejde mellem børnebibliotekernes digitale univers Palles Gavebod, Dansk Arkitektur Center, Brabrand Boligforening og Boligselskabernes Landsforening. Projektet var en stor succes sidste år, og giver børnene indblik i beboerdemokrati, fællesskab og alment boligbyggeri.
Tanken er at slippe børnene fri i det digitale univers og bruge det som et sjovt og anderledes læringsredskab. I det fiktive boligområde ”Lykkeparken” skal børnene komme med løsninger på nogle af de almene boligers daglige udfordringer. ”Lykkeparken” er sammensat af elementer fra virkelighedens almene boligområder og består derfor både af rækkehuse, etagebyggeri og én-families huse.

Skal gøre børnene bevidste
I grupper skal børnene diskutere og arbejde med en specifik opgave, og efterfølgende præsentere projekterne på storskærm. Opgaverne kunne være at indrette huse og lejligheder, at opføre en dejlig park eller bygge fremtidens bibliotek. Alt sammen ud fra deres egne ønsker og perspektiv.
Sideløbende med workshops afholdes der ugentlige konkurrencer, hvor de bedste byggeprojekter indenfor valgte temaer præmieres med fede T-shirts og biografbilletter. I løbet af ugen, hvor de to workshops er i Gellerup, består udfordringen i at bygge den bedste legeplads i ”Lykkeparken”. Alle – også dem der ikke er med i workshops – kan deltage og bygge til konkurrencerne. Se mere om det her.
Brabrand Boligforening og Gellerup Bibliotek håber på at styrke deltagernes stolthed over den måde de bor på, og opfordre dem til at tage del i fællesskabet. Børnene skal lære, at de kan bidrage til skabelsen af et aktivt lokalsamfund, hvor man er bevidste om de demokratiske muligheder man har. Og gøre dem bevidste om hvorfor vi bor, som vi gør i Danmark og i deres eget lokalmiljø.
Bibliotekets to workshops er målrettet børn i 5. og 6. klasse, og Gellerup Fritidsklub har allerede tilmeldt sig. Men der er stadig plads til flere, så skynd jer at melde jer til nogle spændende dage! Biblioteket har computere, men man må også gerne medbringe sin egen.
Tilmelding sker på mail: kdg@aarhus.dk eller tlf. 5157 5367.
Her kan du se, hvor vilde bygninger man kan lave i Minecraft!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.